Megannyi új képzést indít a PTE ősszel

A Pécsi Tudományegyetem ősszel számtalan új képzéssel várja a hallgatókat. Közöttük sok olyan van, amelyek már meglévőek, csak új nyelven, más helyen, képzési munkarendben zajlanak majd, de vadonatújakkal is készül az egyetem.

A PTE legfrissebb adatai szerint összesen 42 új képzés indul 2020 szeptemberében – igaz, van néhány, amely már ebben a hónapban elindult -, ezek közül pedig 11 olyan, amiket még korábban semmilyen formában nem hirdetett meg a pécsi egyetem.

A decemberben megjelent felsőoktatási tájékoztatóban még „csak” 40 új képzés került a listára, az idei kiegészítő kiadványban ez kiegészült plusz kettővel.

A PTE tíz kara közül az alábbi hét frissíti repertoárját:

a Bölcsészettudományi Kar (BTK) és az Egészségtudományi Kar (ETK) egyaránt tíz-tíz,
– a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (KPVK) tizenöt,
– a Közgazdaságtudományi Kar (KTK) három,
– a Műszaki és Informatikai Kar (MIK) kettő,
– a Művészeti Kar (MK) és a Természettudományi Kar (TTK) pedig egy-egy új képzést indít.

A 2020-as őszi szemeszterben tehát az Állam- és Jogtudományi Kar (ÁJK), az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) és a Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK) marad a hagyományos, már megszokott és népszerű képzéseinél.

A bölcsészkar két teljesen új képzést indít

Íme a teljesen új, először induló képzések!

A BTK-n tulajdonképpen két újdonság lesz, mindkettő a mesterképzésben, nappali és levelező tagozaton is: a dokumentumfilm-rendező művész és a hungarológia (utóbbi eddig csak a Nyelvtudományi Doktori Iskolában kapott helyet szakirányként). A többi új képzés vagy a már meglévők angol nyelven való indítása, vagy levelezőssé tétele, mesterképzésben indítása.

Az ETK-n teljesen új képzések nem lesznek, pusztán szintén a már meglévőket viszik más helyszínekre, vagy változtatnak a képzési szinteken, munkarendeken.

A KPVK-n teljesen új, képzés lesz az alapszakon, nappali munkarendben induló vidékfejlesztési agrármérnök és ezentúl levelező formában is lehet majd tanulni a gyógypedagógiát.

A KTK-n egy teljesen új képzés indul, ez a turizmus-menedzsment.

A MIK két újdonsággal bővül, ezek a belsőépítész-tervezőművész és a gépészmérnöki mesterképzések.

Az MK új képzése a művészettörténet mesterképzés.

A TTK-n pedig a földtudomány mesterképzést is választhatják már a hallgatók.

hirdetés

Hirdetés