Új daluk van a pécsi kutatóorvosoknak

A pécsi Mongooz and the Magnet egy norvég, egy ír és egy budapesti tagból áll. A banda két frontembere pedig, ha épp nem a klinikán kutat és műt, akkor zenél.

Pécsett talált otthonra Magnus Maloy és Ian O’Sullivan, akik kétnapos bulival ünnepelték ezt és persze a zenekar létrejöttét. Az alkalomra pedig előrukkoltak egy új dallal is.

A kétnyelvű dalban beszélnek a fiúk arról az érzésről, amikor az ember elhagyja korábbi életét és letelepszik egy másik helyen, jelen esetben Írország és Norvégia helyett Pécsett.

A Mongooz énekese Magnus Maloy szerint a dal a különböző életfázisokon keresztül való evezésről szól, mind fizikai, mind érzelmi értelemben. A veszteségektől való félelemről, de az ezekkel történő szembenézésről is. Önmagunk megtalálásáról.

A Mongooz and the Magnet tavaly együtt turnézott a 30Y-os srácokkal. Akkor született az ötlet, hogy írjanak egy közös dalt.

– A dal megírta magát. Iannél összeültünk egyik este, főzött valami könnyű tejszínes tésztát, irish al dente, aztán kigurult egy egyszerű dallam, aminek valahogy lehetett érezni a valóságát. Leginkább azért, mert nem is 30Y és nem is Mongooz dalt hozott, hanem valamit, ami annak a lakásnak, a félig berendezett szobának, a sarokba stócolt kartondobozoknak a sajátja – szóval a permanens költözésélményt rögzítette – mondta Beck Zoli, a 30Y frontembere.

A Mongooz and the Magnet idén őszre új stúdióalbummal készül, áprilisban fellépnek a régió egyik legfontosabb showcase-fesztiválján Észtországban, a Tallinn Music Weeken és itthon is aktívan koncerteznek. A tagok egyébként továbbra is a pécsi klinikán dolgoznak kutatóorvosként, amikor épp nem a hangszereikkel vannak elfoglalva.

A 30Y legújabb albuma koncertlemez – ennek rendhagyó bemutatója lesz tavasszal Budapesten és Pécsett is.