Megkezdődik a Misina-tető fejlesztése

A pécsi önkormányzat célja, hogy az állatkert megépítése után a tv-torony turisztikai célú fejlesztésével a mecseki attrakciókat bővítse – közölte Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter fideszes pécsi parlamenti képviselő szerdán közleményben. 

hirdetés
Uránia Mozi

A beruházás első ütemében már megvalósult a tv-torony kivilágítása, amit a pécsiek, turisták és fotósok is nagyon megszerettek.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere közölte: a második ütem megvalósítása érdekében az önkormányzat kedden átadta a kivitelező RP-SC Holding Kft. részére a munkaterületet.

A beruházás során teljesen megújul a torony környezete, új felnőtt- és gyermekjátszóteret alakítanak ki, padokat helyeznek ki, a zöldfelületeket is megszépítik, ahogyan a járdákat, utakat is rendbe teszik.

Hoppál Péter szerint a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló kivitelezésnek köszönhetően a jelenleg használaton kívüli, egykor étteremként működő épület felújítására és funkcióbővítésére is sor kerül. Itt információs pont, kiállítótér, mosdók, pelenkázó, kávézó lesz, az épület tetején télen jégpálya, nyáron minigolfpálya várja majd az ide érkező pécsieket és turistákat.

A közel 450 millió forintos, 2019 elején lezáruló kivitelezés eredményeképpen megújul a buszforduló, valamint új térfigyelő kamerákat is telepítenek. A munkálatok teljes ideje alatt látogatható és megközelíthető lesz a tv-torony autóval, tömegközlekedéssel, és gyalogosan egyaránt. A kivitelezés során csak az évek óta üresen álló, a terület délnyugati sarkán lévő épületet és környezetét kerítik el.