Megszépült óvoda várja majd a pécsbányatelepi gyermekeket ősztől

A Keleti Városrészi Óvoda Sétatér Utcai Tagóvodája teljes tetőszerkezetét felújíttatta tavaly a pécsi önkormányzat, a korábbi leázások benti jeleinek eltüntetése azonban még váratott magára. Egészen mostanáig. A Praktiker barkácsáruház magára vállalta a festést és az anyagköltségeket is, két csoportszobát szépítettek meg. 

hirdetés

Tóth Zsuzsanna, a tagóvoda vezetője lapunknak elmondta, a kétcsoportos oviban minden évben közel száz százalékos a létszám, 44 gyermek jár ide átlagban, akiknek jelentős része hátrányos helyzetű családból származik.

– Nagyon sokat jelent nekünk ez a felújítás, hiszen így szeptemberben majd szép, friss környezet várja a gyerekeket – mondta el lapunknak az óvodavezető, aki azt is mondta, hogy a szülők is segítettek már, például lemázolták a kerítést.

Tóth Zsuzsanna és munkatársai nagyon hálásak a segítségért

Az óvodát segítő barkácsáruház, a Praktiker pécsi igazgatójától, Taubert Heléntől megtudtuk, hogy idén már több helyi óvodával és iskolával is felvették a kapcsolatot, akiknek felújítási munkájukkal segíteni szeretnének. Annak érdekében, hogy munkatársaikban is erősítsék a társadalmi felelősségvállalási kedvet, úgy döntöttek, hogy nem adománnyal, sokkal inkább kétkezi munkájukkal szépítik meg a kiválasztott intézményeket.

– A pécsbányatelepi óvodára egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet, rajta keresztül vettük fel velük a kapcsolatot és ajánlottuk fel a segítségüket. Kétgyermekes anyukaként számomra is fontos, hogy leginkább kisgyermekek környezetét szépítsük, hiszen ők a felnőtteknél sokkal kiszolgáltatottabbak, szükségük van a szép és biztonságos óvodákra, iskolákra. Mivel a most felújított oviba sok hátrányos helyzetű gyermek is jár, még inkább a szívünkön viseljük ezt a munkát – mondta az igazgató lapunknak.

Az áruház munkatársainak hála a gyerekeket szeptembertől kellemesebb környezet várja az óvodában

Hirdetés