Megtelt a Balokány-liget!

Zsúfolásig megtelt a Balokány-liget és a Zsolnay Kulturális Negyed május 1-én. Bár ez utóbbiban inkább a kulináris élvezeteké a főszerep, a tónál igazi retró hangulat várja a majálisozókat. És még nem késő csatlakozni!

Évtizedek óta a városi majálisok fő helyszíne a Balokány-liget. Idén pedig családi majálist hirdettek, ahol az egészen picik is kedvükre válogathatnak a programok között.

Bemutatkoztak a elektromos csónakok a Balokány-ligetben     

– Május 1 a munka ünnepe, idén a családok évében a családok napja is. Ebben az évben ezért olyan programokkal várjuk a Balokány-ligetbe látogatókat, amelyek között a család minden tagja a legkisebbtől, a nagyszülőig találhat kedvére valót – mondta Őri László, Pécs alpolgármestere.

Őri László, Pécs alpolgármestere köszöntette a majálisozókat

A gyerekeknek csónakbemutatóval, makett hajóversennyel készültünk, a szülőknek pedig a hagyományos sörivóverseny sem maradhat el, este pedig retro disco várja a pécsieket – tette hozzá Őri László, Pécs alpolgármestere.

KÉPGALÉRIA:

DSC_8854
DSC_8861
DSC_8859
DSC_8874
DSC_8871
DSC_8875
DSC_8876
DSC_8880
DSC_8908
DSC_8903
DSC_8929
DSC_8922
DSC_8897

Ha az elektromos csónak elnyeri a pécsiek tetszését, akkor sűrűbben is találkozhatnak majd vele a tavon. A tervek szerint még csónakházat is kialakítanának ezeknek a vízi járműveknek.

Aki pedig csatlakozna a majálishoz, késő estig megteheti!

Itt a részletes program: 

14.00 GAP (Gitár Akusztik Projekt)
15.00 Sörivó-verseny
15.30 Khelipeske Rom Táncegyüttes
16.00 Götz Attila és Stubendek Katalin
16.45-től tombolahúzás
17.00 EuroDance Táncszínház
18.00 Siberia együttes
20.00 Retro diszkó
A délelőtt folyamán állatsimogató (Misina Természet- és Állatvédő Egyesület), napközben ételudvar, csónakázási lehetőség és egyéni hajómodellek a Balokány-tavon, íjászat (Ifjusági Unió Pécs Egyesület), tűzoltóautó-simogatás és elsősegély-bemutató (Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület), öko játékok és kézműveskedés (Zöld-Híd Alapítvány), papírsárkány készítés és -eregetés (Kenderzsupp Egyesület), EUrópa sátor (BMEIP, az országos Európa-totó fődíja egy kétszemélyes utazás Bulgáriába!)

 

 

 

hirdetés
Hirdetés