Mellár megint lelépett saját fórumáról, amin jogellenes akciókról beszéltek

Az MSZP-P-frakciószövetség tagja, Mellár Tamás immár második alkalommal lépett le arról a fórumról, amit az ő mozgalma rendezett a pécsi ügyek megtárgyalására. A fórumon elhangzott: a katonasággal, rendőrséggel együtt kell megdönteni a kormányt, erre földalatti mozgalmat kell szervezni. A szakszervezetisek ettől nem is zárkóztak el. 

A csütörtök este zajlott beszélgetésen összesen 25-en vettek részt, köztük ott volt a MoMa helyi vezetője, a Gyurcsány-párt egyik helyi prominense, a szocialista párt aktivistái, valamint néhány érdeklődő is a szervezők mellett.

Az eseményen Benke Norbert, a Vasas Szakszervezet regionális ügyvivője és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének helyi vezetője, Nagy Erzsébet tartott előadást a sztrájkról, és annak lehetőségeiről a leginkább nyugdíjas korú, így már nem dolgozó résztvevőknek. A szakszervezetisek mondandójából az derült ki, hogy ez a kormány rossz, és ideje lenne változást elérni.

Benke Norbert – aki maga is a maximum 50 embert megmozgató félpályás útlezárásoknál tiltakozik – azt mondta, hogy „könyörgök, ébredjen már fel az, aki azt hiszi, hogy kimegy a blokádra, ezzel megdönti a rendszert és három hónap múlva új kormány lesz.”

A fórumon aztán az egyik felszólaló arról beszélt, hogy partizán, földalatti mozgalmat kell szervezni, majd pedig jogellenesen megdönteti a kormányt.

– Betartjuk a jogokat, de sokáig nem megy, de majd összefogunk és a katonaság, rendőrség eltakarítja ezt az egész rendszert jogellenesen. Földalatti mozgalomban, partizánként szervezzük meg ezt is – mondta a férfi.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének helyi vezetője, Nagy Erzsébet figyelmeztette a férfit, hogy a Facebookon élőben közvetítik az eseményt, aztán pedig hozzátette: „oké, én is értem ezeket. Próbáljunk meg sorba menni, először használjuk ki a törvényes lehetőségeket, utána megnézzük, hogy mi a helyzet”.

Benke azt közölte, hogy ő ugyan nem mondhatja meg, mi legyen, de a polgári engedetlenséget meg kell szervezni. Aztán azért sajnálkozott, hogy neki be kell tartania a törvényeket szakszervezeti vezetőként.

Az MSZP-P-s politikus, Mellár Tamás egyébként arra is utalt, hogy a tavalyi választáson csalás történhetett, és benne felmerült, hogy akár a választáson kívülről belenyúltak a számítástechnikai rendszerbe. Mindez viszont azért is érdekes, mert éppen azon a választáson jutott be a parlamentbe.

A fórumot szervező mozgalom életre hívója, Mellár ezúttal sem várta meg az esemény végét, hanem idő előtt lelépett. Korábban azzal magyarázta, hogy otthagyta a pécsiek problémáit taglaló fórumot, hogy „eseményre” kellett mennie. Úgy tudjuk, hogy akkor az az esemény egy szórakoztató, zenei koncert volt.

Hirdetés