Mellár Tamás: bebizonyosodott, hogy Rogán Antal köre is érintett a Völner-ügyben

A pécsi országgyűlési képviselő szerint kézi irányítással használták Schadl Györgyöt, aki hol pénzt vitt kormánytagoknak, hol pedig egyetemi vizsgákat intézett.

Mellár Tamás országgyűlési képviselő online sajtótájékoztatón reagált a Völner-ügy újabb botrányos szálára. Mint tegnap megírtuk: az ügy kulcsszereplőjét, Schadl Györgyöt a hatóságok telefonlehallgatásokra támaszkodva azzal is gyanúsítják, hogy ismert és kevésbé ismert embereknek (többek között pl. Völnernek), azok rokonainak, ismerőseinek sikeres egyetemi vizsgákat „intézett”. Az ügyben több egyetem érintett, többek között a PTE, egészen pontosan annak jogi kara is.

A 444 cikksorozatának első részében megjelent, szó szerinti telefonbeszélgetéseket tartalmazó nyomozati anyagból például kiderül, hogy Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak is intézett Schadl György, a végrehajtói kamara vezetője sikeres vizsgát Pécsett, úgy, hogy a hallgató meg sem jelent az egyetemen. A kar dékánja a Népszavának tegnap elmondta, a kar egyik, a nyomozati anyag által nevesített tanársegédje, elismerte, hogy Schadl kérésének megfelelősen közbenjárt Nagy Ádám érdekében. A PTE vizsgálatot indított, a tanársegéd vizsgáztatási jogát felfüggesztették.

Mellár Tamás élő videójában arról beszélt, hogy bebizonyosodott, Rogán Antal miniszter köre is érintett a Völner-ügyben. Szerinte Schadlt kézi irányítással használták, hol pénzt vitt kormánytagoknak, hol pedig egyetemi vizsgákat intézett nekik. Elmondta, nagyon súlyos az ügy, hiszen hatalommal való visszaélésről, befolyással való üzérkedésről van szó. Felszólította az érintett egyetemeket, hogy azonnal indítsanak vizsgálatot. Mint mondta, tudja, hogy a PTE már megtette, de szerinte félő, hogy az érintett tanársegéddel fogják elvitetni a balhét, pedig egyértelmű, hogy pozíciójából adódóan nem tudott volna ilyen ügyeket elintézni.

Mint mondta, úgy tűnik, hogy a Fidesz Magyarországán nincs szükség tudásra, elég a hatalom, ha valaki diplomát akar szerezni.

„Ennek véget kell vetni, még hetvenöt nap és leváltjuk őket, visszaállítjuk a tudás és a tanulás becsületét” – fogalmazott az évtizedek óta a pécsi egyetem közgazdaságtudományi karán oktató Mellár Tamás.