Meneküljünk a júliusi hőség elől hűs pécsi mozitermekbe!

Összeszedtünk pár igazán kellemes nyári időtöltésnek ígérkező filmet, melyekre jó lesz beülni a hűs, klimatizált mozitermekbe. Júliusban is remek filmek érkeznek a pécsi mozikba: ajánlunk egy várva várt szuperhősfilmet, egy pörgős vígjátékot, egy újragondolt klasszikust, egy romantikus komédiát, és egy izgalmas és vicces akcióvígjátékot is. Jó nyári mozizást mindenkinek!

hirdetés

Július 4.

Pókemberrel ugyan találkozhattunk a legutóbbi Marvel-képregényfilmekben jó párszor, de saját első filmje óta épp eltelt annyi idő, hogy rajongói tűkön ülve várják a folytatást. Szerencsére Pókember nem pihenhet, július első hetében pedig be is robban a pécsi premiermozikba a legújabb felvonás. Az már kiderült a korábbi filmekből, hogy Peter Parker (Tom Holland) egyedül és csapatban „dolgozva” is képes megmenteni városát, vagy épp a világot, azonban a fiatal srác közben úgy érzi, hogy neki is jár mindaz, ami bármelyik középiskolásnak: haverjaival ezért európai utazásra indul.

Olyan nagyon azonban nem tudja élvezni a lazulást, ugyanis újabb ellenség tör a világra: a rejtélyes Mysterio (Jake Gyllenhaal) erősebb az eddigi ellenfeleknél, a küzdelmek során azonban Pókember – aki amúgy nehezen próbálja a kirándulással összehangolni az emberiség megmentését – kénytelen régi bosszúálló társaitól segítséget kérni. Az új Pókember-film az első epizód szellemében folytatódik: fiatalos, laza és vicces lesz (remélhetőleg), közben pedig elképesztően látványos és izgalmas is.

Július 11.

Július második hetének ígéretes premierje az Übergáz, melynek története kifejezetten jól cseng: egy finoman szólva is visszafogott vérmérsékletű Uber-sofőr (Kumail Nanjiani) naivan felvesz egy kőkemény, sokat látott zsarut (Dave Bautista), aki éppen forró nyomon jár egy kegyetlen gyilkos után kutatva.

A szerencsétlen sofőr így gyorsan óriási káoszban találja magát, amire nagyon nincs felkészülve, az akciódús, egész éjszakán át tartó fuvarja nem csak épelméjűségét kezdi ki, de veszélyezteti az ötcsillagos értékelését is. Jó hír, hogy nem egy visszafogott komédiáról van szó, káromkodások repkednek majd, az akciók pedig ütősek lesznek, de már a furcsa főszereplőpárosért is érdemes lesz megnézni.

Július 18.

Feltehetően nincs ember, aki ne látta volna Az oroszlánkirályt. A Disney 1994-es örökbecsűjét az a Jon Favreau gondolta újra, aki nemrégiben a legendás animációs stúdió szintén klasszikusnak számító A dzsungel könyve című rajzfilmjét álmodta újra forradalmi, lenyűgöző digitális technikával és élőszereplőkkel. Nemsokára pedig ugyanilyen szemkápráztató „köntösben” láthatjuk a kis Simba felnövéstörténetét, melyet bizonyára mindenki ismer.

Aki nem, annak itt a történet, nagy vonalakban: Simba mindennél többre tartja apját, Mufasát, és nagyon komolyan veszi, hogy az uralkodás feladata egyszer rá száll majd. Ennek nem mindenki örül: Zordon, Mufasa fivére ugyanis így kénytelen lemondani a trónról, amit nem visel könnyen. Simba történetét ettől kezdve árulások, tragédiák, küzdelmek, új ellenségek és barátok szövik át, kalandja a trón elnyeréséért pedig örök érvényű igazságokkal és tanulságokkal teli. Régi sztori, bámulatos új látványvilág, kár lenne kihagyni!

Július 25.

Ha nagyon nem tudjuk, hogy mit kezdjünk magunkkal a kánikulában, akkor érdemes lehet beülni egy olyan igazi romantikus limonádéra, mint amilyen az Esküvő a topon című ausztrál komédia. Gyenge a július utolsó teljes hete premierek tekintetében, szóval a mozirajongók ezzel a kis filmecskével egész kellemesen el fogják tudni ütni az időt. Íme a sztori: a történet szerelmes főhősei, a fiatal sydney-i szerelmesek, Lauren és Ned eljegyzik egymást, és boldogan várják a nagy napot, a lagzi előtt alig egy héttel azonban kiderül, hogy Lauren édesanyja hirtelen felkerekedett, és nyom nélkül eltűnt.

Mivel örömanya nélkül szó sem lehet esküvőről, a fiatalok a gondtalan készülődés helyett az asszony keresésére indulnak. Kalandos nyomozásuk az ország-kontinens távoli, vadregényes területeire vezeti őket, ahol nem akármilyen találkozások és felszínre került múltbéli titkok várnak rájuk.