Meneküljünk moziba októberben, ha hideg lesz!

Októberben is remek filmek érkeznek a pécsi mozikba: ajánlunk egy letaglózó és teljesen átértelmezett képregényfilmet, egy látványos akcióorgiát, melyben hasonmások vadásznak egymásra, egy kortárs zombifilm-klasszikus második felvonását és egy cuki jetis animációt is. Jó mozizást mindenkinek!

hirdetés

Október 10. – Gemini Man

Amennyire nem lesz akciófilm a Joker, annyira lesz az a Gemini Man. Ebben az ötletes, izgalmas és rendkívül látványos akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, aki előre meg tudja jósolni minden lépését. Annyit le tudunk lőni – ahogy az előzetes is megtette –, hogy ez az ügynök egy az egyben a gyilkos totális mása. Szóval két Will Smith-szel kell számolnunk, ami bizonyára sokaknak kettővel több a kelleténél, de annyi baj legyen: az Oscar-díjas Ang Lee az első hírek szerint példátlan látványorgiát rendezett, a csavaros történet pedig okosabb lesz, mint várnánk.

Október 17. – Zombieland – A második lövés

Kereken 10 éve igencsak nagyot szólt a Zombieland első része. A címbéli élőhalottak azonban 10 év után is élnek, az első filmet emlékezetessé tevő főszereplő-társaság pedig újra szembeszáll velük, noha a zombiapokalipszist már talán túlságosan megszokták: hétköznapivá váltak az élőhalottak támadásai, a harc és a nevetséges mennyiségű vér. A négy zombipusztító kiköltözik a Fehér Házból, át Amerika középső vidékére, de hamarosan megbánják a döntésüket: nemcsak túlélőkkel találkoznak, hanem a zombik új, még erősebb és furább fajtájával. Ha lesz olyan jó a második felvonás, mint az első, akkor belső szervekben, változatos és vicces akciójelenetekben, óriási szövegekben gazdag filmet láthatunk.

Október 24. – Jetikölyök

Ajánlunk valamit a gyerekeknek és a családoknak is. A Kung Fu Panda 2, a Túl a sövényen, a zseniális Z, a hangya alkotóinak új filmje egy 3 ezer mérföldes utazásra viszi a közönséget Sanghaj utcáitól a lélegzetelállító havas himalájai tájakig. A jetikölyök története egyszerű: amikor egy fiatal baráti társaság találkozik egy fiatal jetivel, kalandos felfedezőútra indulnak, hogy összehozzák a varázslatos – és hírével ellentétben nagyon kedves – legendás szörnyet a családjával. Megható, vicces, tanulságos és nagyon zenés filmet várhatunk, mely azon túl, hogy cuki, sokat és jól beszél a barátságról, az idegen és ismeretlen társaink befogadásáról és megértéséről is.

GRÁTISZ: Joker, ami már október elejétől látható

Akárhogy is van, lehet akármilyen érdekes és izgalmas karakter is Batman, legismertebb ellensége mindig izgalmasabb tud lenni. Joker fantasztikus figura, Jack Nicholson és Heath Ledger után pedig Joaquin Phoenix teszi felejthetetlenné ebben a fergeteges fesztivál- és kritikai sikereket arató Joker-újraértelmezésben. A hatalmasat alakító Phoenix Jokere pszichológiai betegséggel küzdő, magányos, szomorú, elidegenedett alak, aki a szemünk láttára válik megélhetési bohócból a bűn őrült kacajú királyává. Nem akciófilmre, hanem brutális, mély karaktertanulmányra kell készülni.