A szocializmus idejében május elseje a felvonulásról és a sör+virsi kombinációjáról szólt csupán, mára azonban a majálisok folyamatos változáson mentek és mennek keresztül. Lássuk, milyen programok várnak a pécsiekre többek között az idei munka ünnepén és a hozzá tartozó hosszú hétvégén.

hirdetés

Tánc

II. Tánc Világnapja Fesztivál – PKK Apáczai Művelődési Ház, Apolló Mozi, 04. 29-ig
A Tánc Világnapja április 29-én van, tavaly is írtunk róla. A kortárs tánc szellemében az érdeklődők már másodszor vehetnek részt táncórákon, workshopokon, megnézhetnek világszínvonalú táncfilmeket és előadásokat. KATT a részletekért!

Film

BERGMAN 100 – Apolló Mozi, 04. 30-ig.
Egy évszázad Ingmar Bergman. A mozi válogatása által csatlakozhatunk a világhoz, amint a százéves svéd rendezőt ünnepli. Az összes film ingyenesen megtekinthető. A részletes program megtalálható a mozi honlapján. A moziműsor itt elérhető.

Buli

Pécsi Egyetemi Napok 2018 – Zsolnay-negyed, 04. 27–29.
A hazai könnyűzenei élet legmenőbb arcai lépnek fel az idei PEN-en. Ott lesznek a pécsi srácok: a Halott Pénz, a Punnany Massif és a 30Y, hogy csak néhányukat említsük. Illetve meghallgathatjuk többek között a Tankcsapda, a Wellhello, a Brains, a Supernem, a Kowalsky meg a Vega és a Vad Fruttik régi és új slágereit is. További részleteket itt találunk, az esemény hivatalos oldalát pedig ide kattintva láthatjuk.

Természet

Pécsi Palántabörze – Nappali, 04. 28.
Azokat várják, akiknek vagy van elfekvőben cserélni való palántája, vagy csak örökbe adná őket. Természetesen azok is mehetnek, akik csak érdeklődnek a kertépítés iránt. Csereberélni bármire lehet, de vegyszermentes palántákat várnak! Az érdeklődők kattintsanak ide.

Sport

Tavaszi Kutyás Futás – Pécs Plaza, 04. 28.
Közös futóverseny a gazdiknak és kutyusuknak. A versenyen egy rövidebb és egy hosszabb távon lesz lehetőség együtt sportolni az ebekkel. A nevezési díjakból befolyt összeggel a Misina Állatmenhelyet támogatják. Részletes leírás, részvételi díjak, programok pedig itt találhatóak.

Családi

Majális – Balokány-liget, 05. 01.
A Balokány-ligetért Egyesület és a Pécsi Zöld Kör szervezésében hagyományos majálisozásra is mehetnek a családok. A program 10 órától egészen este 10-ig tart majd, Őri László alpolgármester megnyitója után mazsorettbemutató, bűvészmutatvány, zene, tánc, tombola és diszkó is várja az érdeklődőket. Kísérő programokként több civil egyesület is kitelepül, így az egészen kicsiknek is garantált a szórakozás. További részletek pedig itt.

Gurmé

Pécsi Szelet 2018 – Baranyai Gourmet Piknik – Zsolnay-negyed, 05. 01.
Az esemény azzal a céllal jött létre, hogy a megye legjobb éttermeit, borászatait és termelőit a street foodtól a fine diningig évente egyszer összefogja és egy fesztivál keretében közelebb hozza a széles fogyasztói rétegekhez. Tavalyi beszámolónk itt olvasható, az idei eseményről pedig ide kattintva tudhatunk meg többet.

Vallás

Munkás Szent József ünnepe – Gyárvárosi Római Katolikus Plébánia, 05. 01.
Május 1. Munkás Szent József ünnepe, a Gyárvárosi templom búcsúnapja. Délután 16 órakor Ft. Gulner János gyémántmiséjét ünneplik a templomban. KATT a részletekért.

hirdetés