Miért titkolják Gyurcsány pécsi látogatását a baloldali médiában?

Egészen különös, hogy egy volt baloldali miniszterelnök látogatását agyonhallgatja a balliberális média, nagyon úgy tűnik, hogy a háttérben akár titkos tárgyalásokat folytathatott Gyurcsány Péterffyvel, a baloldali Mindenki Pécsért Egyesület polgármesterjelöltjével. Mindeközben a Mindenki Pécsért Egyesület régi szocialistákat futtatna, de hemzsegnek a DK-s jelöltek is.

Megírtuk, Gyurcsány embereivel térne vissza a hatalomba az MSZP és annak későbbi leágazása, a DK, ugyanakkor sűrű titok fedi Gyurcsány szerdai pécsi látogatását, mivel a hozzá közel álló helyi baloldali lapok egy sort sem írtak a volt miniszterelnökről. Gyurcsány ugyanis szerdán Pécsett járt, nyilvános eseményén fiatalokkal próbált jópofizni és szelfiket készíteni.

Gyurcsány pécsi nyilvános eseménye szerdán este – körülbelül 25 érdeklődő előtt

Gyurcsány vélhetően tárgyalt is azzal a Péterffyvel, akinek Mindenki Pécsért Egyesületének csapatát zömmel MSZP-s, DK-s politikusok töltik meg – elképzelhető, hogy olyan titkos alku született, amiről a nyilvánosságnak nem szabad tudnia.

Az I. Gyurcsány-Pécs MSZP-s paktum?

Emlékezetes, korábban arról is szólt a fáma – amit azonban nem erősítettek meg sosem hivatalosan –, hogy Pécsnek azért kellett volna elszenvedni a tubesi radar telepítését, mert megkapta a kulturális főváros címet és az azzal járó forrásokat. Mindezt pedig még Gyurcsány és az akkori szocialista városvezetés kötötte meg. Mindenesetre az tény, hogy Gyurcsány és a most hatalomba kerülőúton, pártjukat nem vállalva visszatérni igyekvő szocialisták szinte a végsőkig kitartottak a tubesi radar pécsi felhúzása mellett, miközben addig már több tízezren tiltakoztak folyamatosan az ellen.

A II. Gyurcsány-Pécs MSZP-s (Péterffy) paktum?

A Gyurcsány–Péterffy-egyezségnek azért is lehet alapja, mert az EP-választás után az első ellenzéki erő a DK lett, így elsősorban velük kell kiegyeznie a Mindenki Pécsért Egyesületnek. Éppen ezért is húztak elő a kalapból megbízható MSZP-DK-hoz, vagy a baloldalhoz ezer szállal köthető jelölteket – emellett volt jobbikos szélsőjobbost is magukhoz csábítva.