Az önkormányzati cégek fejlesztéseiről nyilatkozott a Pécs TV-nek Decsi István, Pécs alpolgármestere: több szolgáltatónál is sokmilliárdos beruházások zajlanak, olyanok, amelyek a pécsiek mindennapjait érintik.

A Pécs TV-nek adott interjúban Decsi István, gazdasági ügyekért felelős alpolgármester kiemelte, azért is fontos az önkormányzati közszolgáltató cégek fejlesztése, mert ez hozzájárul a pécsiek mindennapjainak komfortérzetéhez, de a modernizáció vonzóbbá teheti a várost a befektetők, az itt letelepedni kívánó polgárok vagy éppen az itt tanulni szándékozó diákok előtt is.

Decsi István kitért többek között a Tettye Forrásház mintegy 8 milliárdos fejlesztésére, a Pétáv nagyberuházására, vagy éppen arra, hogy hamarosan mintegy 30 vadonatúj jármű segíti Pécsett a hulladékszállítást.

Az alpolgármester elmondta, a tervek szerint tavasszal lezajlik az elektromos buszok beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás, a reményeik szerint pár hónapon belül az első e-buszok meg is jelenhetnek a pécsi forgalomban. Az e-buszok központja már épül, a tervek szerint további buszokkal is kívánják bővíteni az új flottát.

Decsi István a Pécsi Vagyonhasznosító feladatai között azt is elmondta, tavasszal mintegy 20 családi ház építésére alkalmas területet jelölnek ki, és bíznak abban, hogy a csok- vagy egyéb támogatással élő családok vonzónak tartják ezt a lehetőséget.

A teljes beszélgetés itt látható:

hirdetés