Milliókat érő trükk, amivel jó áron eladhatod a lakásod!

Milliókat érő segítség lehet a hazánkban is egyre terjedő home staging, mely tulajdonképpen egy szakmai segítség, lakásunk feltuningolására, eladás előtt. Néhány fontos szempont szem előtt tartásával azonban mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy ne nyomott áron kelljen eladnunk szeretett ingatlanunkat. Pécsi szakembereket kérdeztünk.

hirdetés

A kiélezett verseny miatt egyre nehezebb ma jó áron ingatlant eladni, nehéz kitűnni a tömegből, még akkor is, ha szép és megkímélt lakástól akarunk megválni. Hogy ne nyomott áron kelljen eladnunk tulajdonunkat, érdemes pár trükköt bevetni akár „házilag is”, szakember segítsége híján. Bár triviális dolgoknak tűnhetnek, mégis erősen ajánlott a következő öt lépést végigvennünk, hogy pénzünknél maradjunk az adásvétel után.

Legtöbbször a hangulat fogja meg a vásárlókat a szakemberek szerint

Nézd más szemével a lakásod!

Radnai Yvette, a ReNova Home Staging Studio lakberendezője szerint bár könnyűnek hangzik, és nyilván elfogultak vagyunk azzal az enteriőrrel szemben, amit magunknak alakítottunk ki, sok ember azonban a számunkra kedves csecsebecséket, színeket kellemetlennek találhatja tudat alatt, ami akár egy gyors – és az értékesítő számára kedvezőtlen – döntéshez vezethet. Ezért kérjünk meg valakit, kedves ismerőst vagy rokont, hogy nézzen körül otthonunkban és kendőzetlenül mondjon véleményt a benyomásairól. Több vélemény is szóba jöhet, de vigyázzunk! Csak akkor menjünk ebbe bele, ha nem személyes támadásként értékeljük a megfigyeléseket!

Rakj rendet!

Ne rend legyen, hanem olyan állapotokat hozzunk létre, mintha már elköltöztünk volna. Persze nem kell kirámolni a folyosóra vagy az utcára, ez jelentheti azt is, hogy a szekrénybe suvasztunk mindent. A lényeg, hogy a hirdetési fotókon és az érkező érdeklődők előtt minél tisztább, rendezettebb legyen a tér.

Tüntesd el a csecsebecséket, tisztítószereket, tisztálkodási holmikat!

Miseta Ildikó pécsi home staging szakember szerint bármennyire is életünk részei, nagyon zavaróan tudnak hatni a háttérben a személyes csecsebecsék, flakonok, használati tárgyak és egyéb mindennapi élethez hasznos, ám zavarba ejtő tárgyak.

Legyen minden minél egyszerűbb, de barátságos

Miseta Ildikó hozzáteszi, hogy bár az a legszerencsésebb, ha nincsenek szem előtt a személyes csecsebecsék, sterilnek sem kell lennie a térnek!

– Jól jöhet egy tisztasági festés, de ilyenkor célszerű fehérre festeni, mivel az növeli a térérzetet legjobban és mindenki számára elfogadott, a szemnek kellemes szín. Igen, a fehér is szín – mondja a szakember.

Legyen jó illat!

Radna Yvette titkos trükkje az illat! Bizony – az érdeklődőket nemcsak a látvány, hanem egyéb érzékszervekre ható ingerek is hatásukba kerítik. Egy szellőzetlen lakás, zsírszag leginkább kellemetlen benyomást kelt egy nem ott lakóban, akár olyan mértékben, hogy benyomásaira hagyatkozva eláll a vásárlástól.

Az ingatlanügynök szerint

Porth Gábor, a Duna House ingatlanértékesítője szerint a home staging rengeteget segít az eladásban, hiszen az emberek nagyon figyelnek az apróságokra, hangulatokra és hallgatnak a benyomásaikra.

– Számos olyan esettel találkozom, amikor a vevők azonnal megvásárolnak egy ingatlant, mert jó a légkör, kellemes illatok vannak, szép, rendezett a lakás vagy éppen a garázs; hiszen mindez minőséget sugall. Azokat az ingatlanokat akár másfél millió forinttal többért is el lehet adni, melyekkel foglalkozott a tulajdonosa. Ez nem átverés, hiszen a tulajdonos személyéről árulkodik, a vevők pedig szeretik látni, hogy gondos gazdától vásárolnak, nem beszélve arról, hogy az esztétikai, vagy akár az értéket növelő felújítások sok esetben nagy segítséget is jelenteken az új tulajdonosnak – mondja a pécsi szakember.

Hirdetés