A gyerekek kreativitása és energiái sokszor kiaknázatlanok, de mit tehet ilyenkor a szülő? Erre nyújthatnak kiváló megoldást a csoportos, vagy egyéni művészeti különórák. A művészeti képzések amellett, hogy rendkívül hatékonyan fejlesztik a fiatalok kreativitását, személyiségét, értékes közösségi élményt is nyújtanak számukra. A művészet felfedezése egy egész életre szóló kalandot és élményt kínál. 

hirdetés

Elsősorban olyan területet válasszunk, amely tevékenység örömet okoz számukra, és közel áll adottságaikhoz. Ha megtaláltuk a testhezálló művészeti ágat, következhet a konkrét iskola kiválasztása. Ezt olyan szempontok alapján tegyük, mint például az oktatás színvonala, és az iskola közelsége. Pécs és vonzáskörzetében kiváló lehetőséget kínál erre a méltán népszerű, Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola.

Színjátszó csoportok

Az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola színjátszó csoportokat indít az alsó-, és felső tagozatos diákok, a középiskolások, sőt a felsőoktatásban résztvevők számára is.
Elsődleges céljuk a drámajáték eszközeivel való játékos nevelés, a képességfejlesztés, a pozitív önkép erősítése. Nemcsak az extrovertált, de a visszahúzódóbb gyermekek biztonságos, elfogadó, közösségi terepe is tud lenni a színjátszó csoport.

A kurzusok végére előadásokat hoznak létre, melyet bemutatnak a nagyközönségnek. Előadásaik minden évben fesztiválok és versenyek esélyes indulói.

Zeneművészeti képzés

Az Eck AMI zeneága az idei tanévre elsősorban a magánének, hegedű és cselló tanszakokra várja a jelentkezőket. A képzések során a klasszikus hangképzést lehet elsajátítani, ahol helyet kapnak a musical és könnyedebb műfajok, dalok is. Fontos eleme még a zenei oktatásnak a színpadi jelenlét és a magabiztosság elsajátítása is.

Olyan kitűnő tanárokat tud felmutatni az Eck zeneága, mint az ezüst Érdemkereszttel kitüntetett Bukszár Márta színművész-énekes, magánénektanár.

Modern tánc órák

A modern tánc órákon részt vevő tanulók megismerkedhetnek különböző modern tánctechnikákkal, az alapoktól kezdve egészen a középhaladó/haladó szintig.

A fejlesztés fókuszában elsősorban az egészségtudatosság áll. A modern tánc gyakorlásával fejleszthető elsődleges fizikai területeken kívül nagy szerepet kap a kreativitás, a közösségi, és egyénre szabott fejlesztés.

MODERN TÁNC NYÍLT ÓRA:
2018. szeptember 22. 13.30–15.00
Helyszín: Pécsi Kulturális Központ, Eck AMI, 7633 Pécs, Veress Endre u. 6.
Regisztráció: valcsi.spanicsek@gmail.com

BEIRATKOZÁS A TANSZAKOKRA:
Bárki jelentkezhet 6–18 éves korig, előképzettség nem feltétel.
2018. szeptember 12., 19. és 26. 08.00–18.00
Helyszín: Pécsi Kulturális Központ (Volt Szivárvány Gyermekház), Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola, 7633 Pécs, Veress Endre u. 6. 1. em. 110-es iroda)
Elérhetőségek: iskola.eckami@gmail.com
További tartalmak: https://www.facebook.com/eckmuvisk/

(x)

Hirdetés