Mindenki Pécsért-frakciók: Mondjanak le a Volvo-ügyben érintett fideszes politikusok!

A Mindenki Pécsért frakciói mai közleményükben lemondásra szólítják fel azokat a fideszes politikusokat, akik érintettek a Volvo-ügyben.

Egy tegnapi Fidesz-közleményre küldtek válaszközleményt ma délután a pécsi közgyűlés Mindenki Pécsért-frakciói. Lapunk ugyan nem kapta meg a kormánypárt közleményét tegnap, de most “begyűjtöttük”, hogy érthető legyen az alábbi reakció. Mindkét szöveget változtatás nélkül közöljük.

A két közlemény megértéséhez érdemes elolvasni a Volvo-per tegnapi nyitányáról írt tudósításunkat.

Csizi, Bánki, Páva, Tüke Busz-vezetők, és mások beidézését kérte a Volvo-per elsőrendű vádlottja

 A Mindenki Pécsért frakcióinak közleménye:

Elvileg a politikai pofátlanságnak is van határa, de úgy látszik a Fidesz számára nincs. Egészen elképesztő, hogy ilyen silány 10 éves városvezetésük után, arcátlan módon még mindig próbálják hülyének nézni a pécsieket! A tegnap megjelent közleményüknek már az első mondatában valótlan állítást írnak, ugyanis az előző városvezetés nem (!) tett feljelentést a használt buszok beszerzése kapcsán, hanem a holland ügyészség sürgető kezdeményezésére indult el az ügy kivizsgálása Magyarországon. Hovatovább még polgárjogi igényt sem terjesztettek elő, hogy a várost és a városlakókat ért kárnak legalább legyen esélye megtérülni.

”Munkájukat” lépten-nyomon korrupciógyanús ügyek kísérték. Többek között a túlárazott használt buszok beszerzése során közel 1 milliárd forint tűnt el, a miniszterelnök vejének lámpacseréje közel 2 milliárd forintba került, haveri ügyvédek kifizetése 1,2 milliárd forint, ráadásul a Fidesz által kinevezett városi cégvezetőik is könyékig nyúlkáltak a közpénzben. Nem csoda hát, hogy 5 év alatt több mint 10 milliárd forintnyi adósságot halmozott fel a Fidesz Pécsett, amit még sokáig a pécsi adófizetők fognak nyögni.

És minderre mi a Fidesz pofátlan válasza? Hogy ez az ügy (buszbeszerzés) egy elterelő hadművelet csupán a baloldali városvezetés részéről. Nem, ezt valójában elszámoltatásnak, felelősségre vonásnak hívják. Tudjuk, hogy nem tetszik a fideszes politikusoknak, hogy a Péterffy Attila által elrendelt átvilágításnak is köszönhetően rendszeresen kerülnek elő a korrupciógyanús ügyek és minden esetben feljelentést teszünk, de mi ezt ígértük a pécsieknek, és ehhez is tartjuk magunkat. Nincs több sumákolás és elsikált ügy! Nem kellett volna lopni és hülyének nézni a pécsieket!

Tegnap ismét bebizonyosodott: nem csak egy városi legenda, hogy a helyi fideszes politikusok nyakig benne voltak a túlárazott, használt Volvo-buszok megvásárlásánál közel 1 milliárd forint eltűntetésében. Eljött az igazság pillanata, még akkor is, ha folyamatosan próbálták eltolni maguktól az ügyet és rendszeresen próbálták félrevezetni a pécsieket. Az egyik vádlott nem tartotta tovább a hátát és elmondta, hogy mely politikusok döntöttek valójában, hogy drágábban vegye meg a város a buszokat. Ezt már nehéz kimagyarázni, urak! Arról nem beszélve, hogy a Fidesz önkormányzati képviselői bábok módjára szavazták meg a közgyűlésen a buszok megvásárlását.

Felszólítjuk az érintett fideszes politikusokat, hogy kérjenek bocsánatot a pécsiektől és azonnali hatállyal mondjanak le minden közéleti tisztségükről, ne nehezítsék tovább pártjuk amúgy is igen nehéz helyzetét és a pécsiek életét!

Mindenki Pécsért frakciók”

A Fidesz közleménye

„ÚJABB ELTERELŐ HADMŰVELETBE KEZDETT A BALOLDALI VÁROSVEZETÉS PÉCSETT

Elvünk, hogy folyamatban lévő peres eljárásokkal kapcsolatban nem foglalunk állást, azonban ma megdöbbenve értesültünk a sajtóból arról, hogy a pécsi Volvo buszbeszerzés körüli büntetőügyben, amiben még az előző (!) városvezetés tett feljelentést és több ügy is folyamatban van máig: Péterffy Attila személyes tanácsadója, barátja, „az átvilágítási bohózat” több millió közforinttal jutalmazott megbízottja látja el az elsőrendű vádlott védői feladatait. Védence pedig az első adandó alkalommal pécsi fideszes politikusokat, köztiszteletben álló egyetemi tanárt és közgazdászt rágalmaz meg, kever gyanúba és vádol meg alaptalanul.

Arra következtetünk ebből, hogy a baloldali politikai érdekcsoportok olyan koncepciós kirakatpert próbálnak összegyúrni és felépíteni, amely évekig kitart majd, és állandó témát szolgáltat a baloldali lakájmédia számára, amely így már akadálytalanul rágalmazhatja a jobboldal politikusait, szereplőit, de akár egyetemi tanárt is.

Újabb lejárató és elterelő akciónak tartjuk ezt az álságos és aljas politikai támadást, amivel palástolni akarja Pécs új városvezetése a semmittevést; azt, hogy egy év alatt semmit nem tudtak letenni az asztalra Pécs érdekében csak egy vurstlit és egy óriáskereket.

Arra volt idejük, hogy a járvány és a válság ellenére milliókkal emeljék meg saját embereik fizetését; milliókért fogadjanak fel budapesti „tanácsadókat”; több tízmilliós megbízásokat adjanak Bodnár Imrének és barátainak; és trükkök százait vessék be, hogy továbbra is megtévesszék és becsapják a pécsieket, ahogy tették azt a kampányban is.

Arra is volt idejük, hogy mindeközben tartsák a markukat és elfogadják a magyar kormány 30 milliárdos támogatását, amely idén érkezett a városba, vagy született róla kormánydöntés.

Visszautasítjuk a balliberális városvezetés aljas ármánykodását, trükkjeit és felszólítjuk Péterffy Attilát, hogy elterelő hadműveletek helyett kezdjen el végre dolgozni Pécsért és a pécsiekért, a boszorkányüldözést pedig azonnal hagyja abba.”

 

hirdetés

Hirdetés