Mint azt megírtuk, január 12-től már szavazhatnak a pécsiek arról, hogy a Misina Ötletbörze keretén belül pontosan milyen fejlesztés valósuljon meg a Misinatetőn. Három koncepcióterv közül választhatunk, a legtöbb voksot begyűjtő koncepciót ültetik majd át a gyakorlatba. A következő napokban részletesebben is bemutatjuk a versenyben lévő három tervet. Az alábbiakban az „Aktív Misina” elnevezésű koncepcióról lesz szó.

hirdetés

Az „Aktív Misina” koncepcióterv egy olyan mozgás- és túraközpontot vázol, amely a természetjárók és sportolni vágyók minden igényét kielégíti. A fejlesztéssel minden korosztály megtalálhatja majd itt a számára legideálisabb sportolási vagy mozgási helyszínt és megoldást az egykori Misina Étterem épületétől déli irányban, a természetben. A túraközpont kialakításával a cél az, hogy új szintre emeljék a Mecseki Parkerdő és a pécsiek, valamint a Pécsre látogatók kapcsolatát.

Ráfér a területre a megújulás

A megvalósítandó többfunkciós túraközpontról a következő konkrétumokat érdemes tudni:

  • A központi épület alagsorában öltözők, csomagmegőrzők, zuhanyzók, mosdók kerülnének kialakítására.
  • Megannyi sporteszközt is kölcsönözhetünk majd itt (pl. túrakerékpárokat, elektromos túrakerékpárokat, downhill bringákat, háromkerekű Gravity Coastereket, nordic walking botokat).
  • Hibás, elromlott sporteszközeinket a központban meg is javíttathatnánk.
  • Helyet kapna a túraközpontban egy pihenőtér is, kávézóval és büfével.
  • A színek szerint csoportosított egyszerű, letisztult megjelenésű belső terekben a faanyagok dominálnának.
  • Az épületet és környékét akadálymentesítenék, az épület szintjei lifttel is elérhetők lennének.

Csúcs Zoltán, a projektet koordináló Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója mindehhez hozzátette, hogy a pályázatra nagyon sok olyan terv érkezett, amelyek a sportolást, a mecseki erdőjárást helyezték előtérbe, ezért egyértelmű volt, hogy az egyik koncepciótervet is ennek tükrében dolgozzák ki. Mint mondta, szóba jöhet még, hogy a három beérkezett pályamű alapján készült „Aktív Misina” koncepció része lehetne még egy jógaközpont is.

Látványtervek az “Aktív Misina” koncepciótervhez:

A koncepciót bemutató rövid videó:

A részletes tervet a Misina Ötletbörze honlapján lehet megtekinteni.

A koncepciótervre szintén a Misina Ötletbörze honlapján szavazhatnak egy hónapon keresztül.

A Misina Ötletbörze a TOP-6.1.4-15-PC1-2016-00002 – a Misinatető fejlesztése projekt keretében valósult meg.