Misina Ötletbörze: öten is nyerhetnek százezer forintot, de nem minden tervet fogadnak el

Ráfér a területre a megújulás

A Misina-tető felújítását célzó Misina Ötletbörzére az elmúlt hetek során számos pályázat érkezett már be, azonban azért, hogy a pécsiek ötleteit gond nélkül elfogadják, érdemes jól áttanulmányozni a pályázati kiírást. Azon belül is azt a hosszú listát, amelyben felsorolják azokat a terveket és tevékenységeket, amelyek támogathatóak, és amelyek nem támogathatók. Ha valaki például csúcshotelt képzelt el a tv-torony melletti elhagyott területen, az sajnos a pályázati kötöttségek miatt nem lehetséges. 

Szeptember utolsó napjáig várják a pécsiek terveit a Misina Ötletbörzére, az önkormányzat által meghirdetett ötletpályázatra, melynek célja, a városban élők saját ötleteikkel vehessenek részt az egykori Misina étterem elhagyott épületének és környékének megújulásában. Az ötletbörze eredményeként olyan fejlesztés veheti kezdetét a területen, amely nem csak folyamatosan, egész évben vonzza a pécsieket és a turistákat, de gazdaságilag is fenntartható és illeszkedik a környezethez.

hirdetés

Hiába álmodunk csúcshotelt a Misina-tetőre

Az augusztusban indult ötletbörzére sorra érkeznek a pályázatok, és bizony meg is éri beadni a terveket, hiszen a szakmai zsűri által kiválasztott leginkább megvalósítható 5 pályamű egyenként bruttó 100 ezer forintot nyer. Az 5 pályaműből a város 3 koncepciót fog kidolgoztatni, ezt a 3 koncepciót – újfent a pécsiek bevonásával – közönségszavazásra bocsátják még idén ősszel. 

A 100 ezer forintos díj mellett tehát a nyertes pályázónak jár a nem akármilyen elismerés is – avagy dicsőség –, hogy az ő tervét megvalósítva kaphat végre új életre a pécsiek számára hosszú évtizedek óta fontos, jobb sorsra érdemes terület, mely így nem csak a helyiek, hanem az ide látogató turisták számára is újra vonzóvá válhat. 

Az ötletbörzére ugyan az elmúlt hetek során számos pályázat érkezett már be, azonban azért, hogy a jövőben beadott terveket gond nélkül elfogadják, a Misina Ötletbörze Facebook-oldalán felhívták a figyelmet a pályázati kiírás részletes tanulmányozására. Többször is megosztották azt a méretes listát, amelyben felsorolják azokat a terveket és tevékenységeket, amelyek a pályázatban nem támogathatók. 

A listáról talán a legfontosabb elem: szálláshelyek terveit nem támogatják, tehát hiába szeretne valaki csúcsszállót vagy hostelt látni a néhai Misina étterem leromlott állagú épületének helyén. 

Emellett – többek között – nem fogadják el fürdők (élményfürdők, strandfürdők, gyógy- és termálfürdők), konferenciaközpontok, kultúrházak, sportcsarnokok és versenysportintézmények, szabadidőközpontok, állatkertek és erdei iskolák, kaland- és vidámparkok, mesterséges tavak, kisvasutak, egészségügyi-turisztikai szolgáltatások terveit sem. 

Érdemes tehát tényleg jól átböngészni a teljes listát azért, hogy még véletlenül se utasítsák vissza a pályázatunkat. 

A lista ITT érhető el.

Hogyan pályázzunk? 

Ötletjavaslatot minden magyar állampolgár adhat be, kizárólag elektronikus úton, a Misina Ötletbörze honlapján (az ott található adatlap kitöltésével és a mellékletek feltöltésével), ahol a pályázáshoz szükséges minden információ, adat, dokumentáció is megtalálható.

Ki kell emelni, hogy a pályázat benyújtásához nem szükséges műszaki előismeret vagy szakmai tudás. De akkor mi szükséges egy sikeres pályázathoz? Kötelező elemként egy leírást várnak az elképzelt fejlesztésről, valamint költségbecslést. Rajzokat és fotókat (szabad kezű rajzot, koncepciótervet, látványtervet, makettfotókat) opcionálisan lehet csatolni a tervhez: a pályázók maximum 5 darab A/3-as méretű tablót tölthetnek fel (PDF vagy JPEG formátumban). A feltöltendő fájlok mérete nem haladhatja meg a 15 megabájtot. 

Az értékelés a pályázók anonimitásának megőrzése mellett zajlik majd, ezért a mellékleteken nem szerepelhet a feltöltő neve, logója. A pályázatok nyilvántartásba vétele után azok sorszámot kapnak, így a pályázók személyes adatai az értékelést végző szakmai bizottság elé sem kerülnek.

A beruházáshoz rendelkezésre álló keretösszeg közel 184 millió forint, tehát ebbe a keretbe kell beférnie a terveknek.

A pályázatok benyújtási határideje: 2020. szeptember 30., 16 óra.

Akit érdekel a pályázat, annak ajánljuk figyelmébe a Misina Ötletbörze Facebook-oldalát is.

Hirdetés