Nagy az érdeklődés Pécs százmilliós zöldpályázatai iránt

A városházán tartottak szerdán tájékoztató fórumot a társasházi lakóépületek korszerűsítésére és a belvárosi zöldfelületek növelésére kiírt pályázatok kapcsán. Két előadásban ismertették a lehetőségeket, hogyan is lehet pályázni a város által összesen 100 millió forint értékben kiírt támogatásra.

hirdetés

Nagy Emil, a LAKTÁSZ (Lakásszövetkezetek és Társasházak Baranya Megyei Szövetsége) elnöke köszöntőjében rendkívülinek nevezte az eseményt, hiszen két, őket érintő pályázatról is szó esik majd. Megköszönte a pécsi képviselő-testületnek, hogy forrást biztosítottak ehhez, külön kiemelve Kővári Jánost, az ÖPE elnökét, egyben az Európa Zöld Fővárosa pályázat biztosát.

Kővári János elmondta, már régóta ki kellett volna írni ezt a pályázatot, azonban ebben az évben sikerült először százmillió forintot elkülöníteni erre a célra.

A városháza közgyűlési termében tartottak tájékoztatókat

A tájékoztató fórumon először az épületek energetikai korszerűsítését célzó pályázatot ismertették, majd a zöldfelületek növelését célzó kiírást is.

Előbbivel kapcsolatban Kővári János úgy fogalmazott, cél, hogy minden épület (elsősorban a panelházak) energetikailag korszerű legyen, így egyben gazdaságos és környezetkímélő.

– A határidőt az energetikai pályázat esetében meghosszabbítottuk, október 31-ig lehet beadni őket. Ha valakinek esetleg nem lesz eredményes, nem kell csüggednie, jövőre ugyanígy szeretnénk kiírni a pályázatot és az elkövetkezendő tíz évre is így készülünk – tette hozzá.

Hirdetés