Napi jótett: Orfűn megenyhítette a forróság a szíveket

Lassan ott tartunk, hogy heti szinten jut egy napi jócselekedet Pécsre és a környékre. Most pedig megtaláltuk a következőt, aminek helyszíne: Orfű, a Pécsi-tó!

hirdetés
Uránia Mozi

Az internet népe rendkívül hálás tud lenni, ha valami olyat lát vagy hall, ami kicsit is eltér a megszokottól, persze pozitív irányba. Ez ebben az esetben is így volt, a pécsiek kedvenc kirándulóhelyén, Orfűn.

Történt ugyanis, hogy valaki nem lezárta a magánstégjét, hanem megnyitotta azt a fürdőzni vágyók előtt. Erre pedig egy arra járó fel is figyelt, és azonnal posztolta ezzel a szöveggel:

Aki ismeri az orfűi „stéghelyzetet”, az tudja, hogy jellemzően tüskével, csapóajtóval, szögesdróttal, várfallal, ágyúval és minden egyéb változatos módon akadályozzák a stégek tulajdonosai, nehogy más is élvezni tudja magántulajdonukat, és esetleg elheverjen a napon, vagy megmártózzon a vízben egy létra segítségével.

A fotó készítője, aki a stéget ingyen és bérmentve használta, még ennyit fűzött a sztorihoz:

Példaértékű kezdeményezés, remélem legalább pár darab erejéig ragályos lesz.

A poszt célja pedig nem volt más, minthogy a fürdőző megtalálja a stég tulajdonosát és megköszönje neki a kedvességét!

Vigyáztunk rá, szemetet nem hagytunk, reméljük, más is hasonlóan tesz, ha már valaki ennyire jófej volt. Mi jól éreztük magunkat, köszönet érte!

A kommentek pedig záporoznak. Ilyesmik, mint:

Szép, szép… kedvünk támadt megkeresni, merre is van a Pécsi-tavon ez a szuper stég. Ha megtaláljátok, küldjetek fotót!