Pécsen leginkább a külföldi diákok keresik az egzotikus finomságokat, de egyre több helyi belátja, hogy izgalmas tapasztalás a nemzetközi ízek között kalandozni. Városunkban szerencsére egyre nagyobb a választék afrikai, ázsiai, indiai, olasz és arab csemegékből, amiket megéri kipróbálni. Mutatjuk, hol!

Choy – Ázsiai és afrikai élelmiszerek boltja

Kevesen ismerik a Nagy Jenő utcai Choyt, márpedig érdemes! Az üzlet nyitásakor, másfél éve csupán távol-keleti, azaz kínai, japán, koreai, thai és indiai élelmiszereket árultak, de mára kibővültek afrikai és közel-keleti termékekkel, a külföldi diákok igényeihez igazodva.

A Choyban a bőség zavarát érezhetjük, rengeteg a friss termék; a kimcsi, tofu, pak choy és a főzőbanán, de vannak mirelit áruk is – hogy csak néhányat említsünk – tavaszi tekercs, garnélarák és tintahal. Fűszerekből és fűszerkeverékekből is hatalmas a választék, vannak szószok, tészták, rizsek, üdítők, teák, rágcsálnivalók és konyhai eszközök is. Kedvenceink közé tartozik a gyömbérsör és a beef jerky, de több mint százféle instant leves között is válogathatunk.
Hol? Pécs, Nagy Jenő u. 16/2.

Dubai Supermarket – Arab és keleti élelmiszerek boltja

A Király utcai hiánypótló, közel-keleti szupermarket kötelező tétel a listánkon, ha szeretjük a különleges ízeket, és nyitottak vagyunk az újra. A Dubai Supermarketben a különleges magokhoz, ételalapanyagokhoz, különféle pitákhoz, török szalámikhoz, joghurtokhoz, csicseriborsóhoz, bárányhúshoz, friss korianderhez, valamint tofuhoz juthatunk hozzá, egyszóval rengeteg olyan termékhez, melyet máshol nem kaphatunk Pécsen.

Az üzletbe egyenesen Törökországból, Görögországból, Spanyolországból, Olaszországból, Indiából, Thaiföldről és arab országokból is hozatnak árut, melyeket egy relatíve nagy üzletben kínálnak: vagyis készüljünk fel, a kínálat óriási! A kedves tulajdonos úr ráadásul a legtöbbször ajándékot is ad távozásunkkor.
Hol? Pécs, Király utca 15.

Elefantino – Olasz csemegebolt

Kétség sem férhet hozzá, hogy az Elefántos étterem és pizzéria kistestvére, az Elefantino kínálja a város legízletesebb, autentikus olasz csemegéit. A fő csapásvonal a felvágottak és a sajtok, így kapható olasz sonka, mortadella, speck, csípős nápolyi szalámi, de mozzarella, ementáli, brie és parmezán sajt is. Ezeken kívül találunk még az Elefantinoban tésztákat, szószokat, olívaolajakat és olívabogyókat, de akár be is ülhetünk egy gyors ebédre.

Az Apáca utcai csemegeüzletben az Elefántos pizzéria pizzaszeleteit is megkóstolhatjuk, de vannak paninik, wrapok és szendvicsek is, sőt, még saját magunknak is összeállíthatjuk a csemegepultban lévő termékek felhasználásával a saját olasz ciabattánkat, amivel biztosan jóllakunk, és még a pénztárcánk mélyére sem kell nagyon nyúlnunk.
Hol? Pécs, Apáca utca 1.

Global Market – Indiai és ázsiai élelmiszerek boltja

Természetesen, ahogy a legtöbb keleti áruk boltja, a Global Market is elsősorban a külföldi egyetemisták célpontja, de egyre több pécsi felfedezi magának. A tavaly szeptemberben nyitott boltban remek alapanyagokat találunk, ha kicsit kalandoznánk a nemzetközi ízek világában.

Van itt az arab, török, indiai és az iráni konyha különlegességeiből, de a kínálatában helyet kaptak fűszerkülönlegességek, rizsek, kuszkusz, lencse, bulgur, halal vágású húsok, illetve különféle, kimért magok is. Ha édesebb ízekre vágyunk, akkor keressük a lókumot, friss datolyát, halvah-t, illetve a különböző aszalt és kandírozott finomságokat. A Global Marketben egyébként a vízipipa-szertartás nélkülözhetetlenen kellékei is megtalálhatók.
Hol? Pécs, Rákóczi út 35-37.

Hirdetés