Hosszú hétvége: tavasz vagy tavasz lesz?!

Az előrejelzés szerint a hosszú hétvége első két napján napos, szép időre kell számítani, vasárnap és hétfőn viszont már inkább felhős lehet az ég. 

Nagypénteken és szombaton sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csapadéktól nem kell tartanunk. Az északi-északkeleti szelet ugyanakkor többfelé kísérhetik élénk, lökések is. Frissek lesznek a reggelek, 1 és 7 fok közötti minimumokra van kilátás, délutánra viszont 18 és 23 fok közé melegedhet a levegő mindkét napon.

hirdetés

Már többfelé zavarhatják felhők a napsütést vasárnap, de az ország nagy részén továbbra is száraz marad az idő. Valamelyest veszít erejéből a szél, már sokkal kevesebb helyen valószínűek élénk széllökések. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 22 fok között alakulhat.

Húsvéthétfő időjárása ugyan még bizonytalanságokkal terhelt a nagy időtávlat miatt a meteorológusok szerint, viszont a jelenlegi állás alapján esély mutatkozik arra, hogy a napos időt gyakrabban megzavarhatják gomolyfelhők, és helyenként átmenetileg kisebb záporok is kialakulhassanak. A legmagasabb hőmérséklet többfelé elérheti a 19-21 fokot.

Hirdetés