Virágok közé rejtve hozatta Pécsre a kábítószereket Hollandiából

A Pécsi Járásbíróság 2019. július 17-én egy hónapra elrendelte B.Z. gyanúsított letartóztatását különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt: a gyanúsított a vád szerint egy rakás különböző drogot hozatott be Pécsre Hollandiából, szép virágok közé csomagolva. 

hirdetés

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított férfi idén július 13-án délelőtt csomagszállítást rendelt meg Hollandiából Magyarországra. A gyanúsított – a jelenleg még ismeretlen társa kíséretében – július 13-án Hágában 4 csomagot adott át a szállító sofőröknek azzal, hogy azokat vigyék Magyarországra. A gyanúsított pontos kézbesítési címet nem adott meg, hanem abban állapodtak meg, hogyha a jármű Pécsre érkezik, a gyanúsított elmegy a jármű elé és személyesen veszi át a csomagokat, melyek részben élő virágokat tartalmaztak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei július 14. napján fokozott közúti ellenőrzést tartottak, amely során igazoltatták a csomagokat szállító járművet, a gyanúsított által feladott négy csomagból kettőből pedig az alábbi kábítószergyanús anyagok kerültek elő: 2948,8 gramm fehér színű paszta, 927,6 grammnyi narancs illetőleg zöld színű tabletta, 62,4 gramm növényi anyag, 1 db ’BL Sat’ feliratú barna üvegben folyadék, 7 db ’CBD 5%’ feliratú üvegben folyadék.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a sárga színű tablettákból 459 darabban MDMA-bázis volt kimutatható, amely kábítószernek minősül.

A bíróság az 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény tárgyi súlyára, jellegére és az elkövetés módjára tekintettel szükségesnek találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel a fentiekre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve más hasonló jellegű, vagy egyéb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzést az ügyész és a vádlott tudomásul vette, azonban a végzés nem végleges..

Hirdetés