Nem szavazta meg Mellár a magyar családok támogatását

A magát konzervatívnak tartó MSZP-P-frakciószövetség tajgaként politizáló Mellár Tamás nem támogatta a családvédelmi akciótervvel kapcsolatos parlamenti előterjesztést, miközben arra még az ellenzék jó része is igent nyomott.  

hirdetés
Uránia Mozi

Gyurcsány Ferenc DK-jának tagjai mind határozott nemet mondtak arra, hogy a magyar családoknak 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt adjon az állam, ha gyermeket vállalnak. A jogszabályok szerint júliustól felvehető kölcsön 30 százalékát a július elseje után megszületendő két gyermek után elengedik, 3 gyermek születése után pedig egyáltalán nem kell semmit visszafizetni.

Az MSZP-sek hathatós segítségével Parlamentbe kerülő, alig 1-2 százalékos támogatottságú Párbeszéd frakciója pedig azzal fejezte ki egyet nem értését, hogy tartózkodott a szavazásnál. Így tett Mellár Tamás is a frakciófegyelmet betartva, aki 2018-ban papíron függetlenként indult a választáson, ám már akkor is tudni lehetett, hogy szocialisták és DK-sok állnak mögötte.

Köztük volt a párt egykori pénztárnoka, Puch László, a párt jelenlegi elnöke, Tóth Bertalan, a párt elnökhelyettese, Szakács László, a párt volt pécsi elnöke, Nyőgéri Lajos – aki „magánemberként” hajtotta el a sajtót, ha kellett. Szintén kiállt mellette Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatáspolitikusa, vagy éppen a Gyurcsány-párt helyi vezetője, Kunszt Márta is.

Mellárnak 5 hónap alatt megvan bruttó 10 millió
Mellár Tamás havonta több mint bruttó 2 millió forintot keres, hiszen képviselőként 1,3 millió üti markát, de ahogy azt a baloldali 168 óra írja róla, a szintén közpénzekből gazdálkodó PTE-től és MTA-tól is érkezik még több mint 700 ezer forint a számlájára. A lap szerint a jómódú közgazdásznak felerészben két háza van Zengővárkonyban, de van egy 72 négyzetméteres háza Alsónyéken, van még szőlője, szántója, kertje, valamint két autója, és felerészben van egy cége is. 

Az MSZP elnöke egyébiránt a baloldali Inforádiónak adott őszinte interjúban azt is elárulta, hogy ezt a trükköt – a szocialisták szerint „modellt” –, miszerint függetlent indítanak, az önkormányzati választáson is használhatják. Úgy tűnik, ezt alkalmazzák is, mert az MSZP és a Gyurcsány-párt polgármesterjelöltje „függetlenként” folytat kampányt.