Vészesen közeleg a céges karácsonyi buli, a szilveszteri banzáj és még mindig nem tudod, hogy mit vegyél fel? Nem vagy egyedül! Lánczos Benkő Tímea, pécsi stylist „életmentő” tippeket ad, aminek köszönhetően szupercsinosak lehetünk anélkül, hogy „egyszerhasználatos” ünnepi kisestélyikkel gyarapodna a ruhatárunk.

Gyakran beleesünk abba a hibába, hogy az ünnepek közeledtével lázasan elkezdünk vásárolni. Sajnos ekkor minden valószínűség szerint olyan darabokat szerzünk be, melyeket soha többé nem húzunk fel. Egyrészt, mert jövőre úgyis más lesz a divat, másrészt, mert a hétköznapokra túlságosan is ünnepi viselet. Lánczos Benkő Tímeát kérdeztük, mit javasol az ünnepekre.

1. tipp: ne csak egy alkalomra vásároljunk!

– Ha már vásárolunk, akkor inkább olyat vásároljunk, amit egész évben tudunk hordani. Legyen az egy fekete nadrág, egy kezeslábas vagy egy bőr ceruzaszoknya. Inkább kerüljük a flitteres kisestélyiket meg a csillámos maxiruhákat, ezeket az egyszeri alkalmon kívül szinte biztos, hogy nem fogjuk hordani – mondja a stylist.

2. tipp: egy csinos és egy alapdarab

Arra is érdemes figyelni, hogy ne lőjünk túl a célon. Az arany középút abban rejlik, hogy az alapdarabot kombináljuk egy csinosabbal. Például egy tüllszoknya ütős tud lenni egy egyszerű bodyval, vagy a kedvenc fekete nadrágunk egy csinosabb fehér inggel, esetleg egy csipkefelsővel.

A stylist azt tanácsolja, hogy ne feledkezzünk el a csinosabb pulóvereinkről sem, ezeket is ügyesen lehet kombinálni ünnepi kiegészítőkkel, lásd a harmadik tippet.

3. tipp: egyszerű ruha, ünnepi kiegészítővel

Ha van egy régi, „jól bevált” ruhadarabunk, mint például egy kis fekete ruha, kezeslábas vagy ing, akkor ne féljünk felvenni az ünnepekre is! A hétköznapi megjelenést egy csapásra ünnepivé varázsolhatjuk a megfelelő kiegészítőkkel.

– Egy piros öv, egy flitteres bomber, egy szőrmegallér, övtáska vagy csillámos harisnya bármilyen egyszerű összeállítást azonnal karácsonyivá tesz. Ne féljünk az arany-, a zöld- és az ezüstszínektől sem, a kiegészítőkben lehetünk bátrabbak – mondja a szakember. Hozzáteszi, hogy fénykorukat élik újra a kitűzők, rengetegféle van a boltok polcain és nagyon fel tudják dobni az összhatást.

4. tipp: legyünk bátrabbak, ami a színeket illeti

A karácsony nem csak a feketéről szól! A zöldet, ezüstöt és az aranyat nem csak a feketéhez érdemes használnunk, hiszen a szürkének és a barnának is tökéletes párja például a piros. A szakember hangsúlyozza, hogy a bézs árnyalatokat se vessük el ilyenkor, egy-egy arany kiegészítővel nem lőhetünk mellé, és biztosan kitűnünk majd a tömegből.

Fotók forrása: Asos.com, Urbanoutfitters.com, Zara.com, Bershka.com, Stradivarius.com

Hirdetés