Nem kell elutazni, hogy jó pljeskavicát vagy csevapot, esetleg punyát együnk! Augusztus 31-én 13 órától a Nemzetiségi Pikniken elmerülhetünk a Pécsett élő tíz nemzetiség gasztronómiájában, utána pedig a Jókai téri táncházban le is mozoghatjuk a finomságokat.

hirdetés
Uránia Mozi

Pécsett négy éve indították útjára a Nemzetiségi Pikniket azért, hogy az itt élő nemzetiségeket a gasztronómián keresztül kicsit jobban is megismerjék a helyiek. A rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, ezért idén is megtartják augusztus 31-én, a Jókai téren – mondta Hári József főszervező.

Hári: Pécsett tíz nemzetiség él évszázadok óta, akiknek kultúrájuk igen színes és gazdag

– Minden itt élő nemzetiségnek nagyon komoly tánc-, zenei- és gasztronómiai kultúrája van, ami színes élményt nyújt a város lakosainak. Nem beszélve arról, hogy a finom ételeken keresztül meg is ismerhetik az itt élők a tíz nemzetiséget, akik évszázadok óta meghatározzák városunk sokszínűségét – mondta Hári József, a Nemzetiségi Piknik főszervezője.

Idén a Nemzetiségi Piknik a Cigány Kulturális Napok előrendezvénye is lesz, amit szeptember 12-én tartanak Pécsett. Emellett pedig a Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület (CKKE) 2019-ben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, éppen ezért több rendezvénnyel is készülnek még az év során – mondta Kosztics István, a CKKE elnöke.

A Nemzetiségi Piknik a Cigány Kulturális Napok előrendezvénye – mondta Kosztics István

Emellett fotókiállítás is lesz az elmúlt évtizedek képeiből. De megjelentetnek egy kiadványt is, ami felöleli az elmúlt 30 év történéseit. A könyv bemutatója szeptember 14-én lesz a megyei közgyűlés dísztermében, amit ünnepi koncert követ.

Augusztus 31-én délután megtelik a Jókai tér

Hirdetés