Nyári diákmunkára várja az önkormányzat a pécsi diákokat

Egy-egy hónapos ciklusra jelentkezhetnek júliusban és augusztusban a 16 és 25 év közötti diákok nyári munkára a pécsi önkormányzathoz és intézményeihez. Ennek feltétele annyi, hogy a jelentkezők a járási hivatalban regisztráljanak, mely június 15-től indul.

Mint írja a pécsi városháza lapunkhoz eljuttatott közleményében, a kormány a korábbi, 2013 és 2020 közötti hagyományhoz hasonlóan 2021-ben is meghirdette a nyári diákmunkára vonatkozó akciót.

Az önkormányzatok és intézményeik diákok foglalkoztatására kapnak támogatást.

Ez a július 1. és augusztus 31. közötti időszakra vonatkozhat, és a 16–25 év közötti nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező (és azt igazolni tudó) diákok alkalmazásához használható fel.

A programba kerülő diákok napi 6 órában dolgozhatnak, a kormány támogatása alapján a nyári munkáért havi bruttó 125.550 forintot kaphatnak.

Tavaly is segítették a város munkáját a pécsi fiatalok
A járási hivatalban kell regisztrálni ehhez az érdeklődőknek.

Fontos feltétel, hogy csak azok a fiatalok vehetnek részt a programban, akik nem állnak vállalkozói, vagy foglalkoztatásra irányuló más jogviszonyban.

A pécsi önkormányzat júliusban és augusztusban is kétszer egy hónapos turnusokban fogadja a jelentkezőket, akik közül mindkét ciklusban 35-35 fő végezhet majd nyári munkát a hivatal különböző osztályain – derül ki a városházi közleményből.

A program a fiatalok munkához jutását segíti, akik így tapasztalatokat szerezhetnek és jövedelmet is kapnak.