Nyári szünet van, itt az idő végre valami jót is tanulni Pécsen!

Ha nincs időd vagy pénzed üdülésre, képezd magad tovább a nyári hónapok alatt! Pécsett rengeteg szuper tanulási lehetőséget találtunk, mutatjuk őket. 

Workshop, hogy minden évszakban kezelni tudd a stresszt

Munkahelyi versenyhelyzet, rosszul működő kapcsolat, túlzott elvárások – ez néhány példa az életedben megjelenő stresszforrásokra. A stressz sajnos mindig jelen van, a kérdés, hogy mit kezdünk vele. A tapasztalat szerint kezelés nélkül ez életminőség romlik, sőt betegséghez is vezethet. IDE kattintva találjuk a leírást a workshophoz, ahol zenés, mozgásos, asszociációs, játékos gyakorlatokon keresztül mutatják be, hogyan küzdhetünk meg a mindennapokban a stresszes szituációkkal. Gyermekek számára szintén van ilyen lehetőség, ITT.

Női önvédelmi képzés

Egy nő a mai világban sajnos nem lehet elég óvatos, így nem árt, ha meg tudja védeni magát valamilyen szinten. A pécsi Mecsek Harcművészeti Iskola éppen ezért rendszeresen szervez önvédelmi kurzusokat, melyeken az alapokat elsajátíthatják a hölgyek, ÍME a részletek. Egyébként gyerekeknek is tartanak hasonló programokat, a következő nyílt napot augusztusban tartják, IDE KATT.

Tánctanulás? Naná!

Pécsett nagy hagyománya van a táncnak, ami köztudottan az emberiség egyik, mindenki számára közös nyelve. Tánciskolák, különböző tánccsoportok működnek a városban és tanfolyamokat is szerveznek, ahol széles spektrumban ismerkedhetünk meg a műfajokkal. Nyáron például érdemes lehet elsajátítani a forró latin ritmusokra járható salsa alapjait, amire például ITT van lehetőségünk. Akiket pedig a magyar néptánc, a swing és a kontakttánc hármasa hoz lázba, IDE kattintva találnak megfelelő tanfolyamot maguknak.

Hasizomregeneráló és -fejlesztő tanfolyam

Korábban már írtunk róla, mennyire fontos foglalkozni a szülés utáni szétnyílt hasizommal. Kóros elváltozásról akkor beszélünk, ha a szülés utáni hat hét alatt sem tud rendesen záródni a hasizom, ekkor pedig mindenképpen valamilyen tornára van szükség. Megelőző szándékkal, vagy a már meglévő baj kezelésének érdekében is érdemes elmenni az egynapos tanfolyamra, ahol a kismamákkal beszélgetnek a hasizom szerepéről, szülés és más sérülések utáni helyes regenerációjáról, fejlesztéséről. IDE kattintva tudhatunk meg többet.

Ingyenes, kényeztető masszázs a kisbabának? Imádni fogja!

A rendszeresen masszírozott apróságok éjjelenként jobban alszanak, súlygyarapodásuk egyenletesebb, könnyebben múlik a hasfájásuk és gyorsabb ütemben fejlődnek, mint a velük egykorúak többsége. Hogy magabiztosan és szakszerűen nyúlhassunk a csöppséghez, azért nem árt profi szakembereket megfigyelni munka közben. Erre nyílik lehetőség az ingyenes masszázstanfolyamon. Részletekért KATT IDE.

Varrnál, ha tudnád, hogyan kezdj neki?

Kezdőknek indítanak háromalkalmas varróworkshopot Pécsett, ahol egyszerűbb fogásokat, munkafolyamatokat lehet elsajátítani. A leírás szerint, melyet IDE kattintva találunk, még csak ügyesség sem kell hozzá, elég az elszántság. Akik pedig már tudnak valamilyen szinten varrni, szintén találnak maguknak tanfolyamot a Szitakötő kreatív iskola oldalán.

Ruhatervező, -varró workshop felnőtteknek

Ha régóta dédelgetett álmod belekóstolni a divattervezők világába, ráadásul szívügyed a környezetvédelem, ITT a helyed. Mire kell számítani? Téma lesz a környezettudatos divat a hétköznapokban, lesz stílustanácsadás, továbbá megismerkedhetünk a tervezői folyamatokkal, illetve lehetőség nyílik saját darab tervezésére és elkészítésére.

Érdekel, mivel foglalkozik egy coach? Nem tudod, milyen az a coachszemlélet?

Akkor ott a helyed a demóesten, melynek lényege, hogy belekóstolhass ebbe a szakmába. Ingyenesen ismerkedhetsz meg egy tanácsadói iroda oktatóival, módszereket próbálhatsz ki, és ha beleszeretsz a coach hivatásba, jelentkezhetsz a későbbi képzésre. További részletek ITT vannak.