Nyőgéri Lajos lett Pécs harmadik alpolgármestere

Nyőgéri Lajos

Péterffy Attila polgármester közleményében azzal indokolta a kinevezést, hogy a városvezetés tavaly meghirdetett programjának befejezéséhez szükség van a városvezetési struktúra átalakítására.

hirdetés
Uránia Mozi

Nyőgéri Lajos az MSZP-frakció tagja, a 2010 előtti városvezetésnek is tagja volt.  Nyőgéri tavaly októberben a pécsi 11-es egyéni képviselői választókerületben (Uránváros) Decsi István korábbi fideszes alpolgármestert legyőzve került be a közgyűlésbe.

Péterffy Attila közleménye:

“Újabb alpolgármester erősíti Pécset 

 A mai naptól Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba mellett újabb alpolgármester kezdi meg a munkát a város élén. Nyőgéri Lajos a szociális, népjóléti és lakásgazdálkodás területéért fog felelni, személyét több körös egyeztetést követően választottam ki.

A városvezető koalíció nagy tervekkel és világos koncepcióval indult neki az ötéves ciklusnak a 2019 októberi választások után. A koronavírus két hulláma miatt ebből egy év küzdelmesen, de óhatatlanul úgy telt el, hogy az eredmények, a folyamatok előrehaladása elmaradtak attól, amit elvártam. Annak ellenére, hogy Pécs város vezetése minden tőle telhetőt megtett.

Az előttünk álló 4 év elegendő lehet, hogy befejezzük a programunkat, de ahhoz, hogy a feszített tempót tartani tudjuk, a városvezetési struktúra átalakítására, egy harmadik alpolgármesterre van szükség. Azért a szociális és népjóléti terület kapott most különös figyelmet, mert ez az a szektor, ahol a járvány okán a sürgető, azonnali feladatok a leginkább elvonták az energiát a munka stratégiai részétől.

A rendkívüli jogrend miatt a döntést jogi értelemben polgármesterként egyedül hoztam meg, de mint minden más ügyben, ebben is több körben egyeztettem a városvezető frakciókkal.

Pécsiség mindenkor!

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere”