Önkéntes tűzoltók mentették meg a panellakó nyuszit

Szorult helyzetbe került az a tapsifüles, ami egy kertvárosi panellakás mellékhelyiségéből nem tudott kijönni. A pórul járt házi kedvencet végül az önkéntes tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk – tudtuk meg a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesülettől. 

hirdetés

– Bajba került nyuszi miatt riasztottak minket szombat délután – írták az önkéntesek. Az állat egy vécé mögötti falba ugrabugrált be, de onnan kijönni már nem tudott.

– Egy kis lyukon befért, de a vécé mögötti falban megfordulni már nem tudott, így ott várta a segítséget az állat – mondta Eiter Zoltán, a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület vezetője.

Bajba került a kis tapsifüles, hamar érkeztek a megmentők….

A gazdi végső elkeseredettségében a tűzoltókat hívta, akik továbbították a segélykérést a hős önkéntesek felé.

– Kollégáim réselővel felszerelkezve érkeztek a helyszínre, mert a mellékhelyiséget teljesen szét kellett bontani, hogy hozzáférjenek az állathoz – részletezte Eiter Zoltán.

…majd pikkpakk szétszedték a falat

A mentéstől viszont megijedt az állat

A kis tappancsos viszont a nagy hanghatással járó réseléstől annyira megijedt, hogy továbblökte magát a falban, így jutott át a fürdőszobáig. Az önkéntesek vártak egy darabig, de hiába.

A boldog nyúl és még boldogabb megmentője

– Órákkal később mert csak előbújni az állat. A kollégák az örömködés mellett segítettek összetenni a vécét is, amit a fehér kedvenc miatt teljesen szétkaptak – mondta Eiter Zoltán.

Az önkéntesek vezetője elmondta: sűrűn kapnak ehhez hasonló hívást, és sokszor segítenek is a bajba került állatokon, de csak nagyon indokolt esetben vonulnak házhoz.

A mentés természetesen pénzbe nem került, az önkéntesek szabadidejüket nem sajnálva segítenek másokon.

Hirdetés