Óriási esélyt szalasztott el a PMFC

Hiába vezetett a forduló rangadóján a PMFC együttese már 3-0-ra is idegenben a Gyirmót ellen, végül az egy pontnak is örülnie kellett a meccset emberhátrányban befejező pécsieknek.

hirdetés

Bizony, a 27. percben nem sokan gondolták volna, hogy hozzá tud majd szagolni a Gyirmót a mérkőzéshez. Ekkor ugyanis a PMFC már 3-0-ra vezetett a Merkantil Bank Liga hétvégi fordulójának rangadóján, méghozzá idegenben. Mondjuk azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a gyirmóti védelem sem állt a helyzet magaslatán, ugyanakkor ez mit sem von le Grabant, Geiger és Preklet érdemeiből. Ők hárman köszöntek be ugyanis még az első fél óra vége előtt. Persze szép is lenne, ha minden összejött volna a Pécsnek – azonban még az első félidőben szépíteni tudtak a hazaiak Lencse büntetőjével.

Az 1-3 azért így sem nézett ki rosszul a szünetben, főleg úgy, hogy közben a DVSC újra pontokat hullajtott, így pedig egy pécsi győzelem azt jelentette volna, hogy a fordulót a dobogó harmadik fokán zárhatta volna a PMFC, három pontra megközelítve a második Lokit.

Igen ám, csak az a volna ne lett volna… A második félidőben ugyanis bekövetkezett az, amitől nyilvánvalóan valamennyi pécsi szurkoló rettegett. Eladták előnyüket Futóék. A 75. percig állta a sarat a Pécs, azonban ekkor jött a második gyirmóti gól. Sőt, a hajrában Króner kiállítása után a csereként beálló Heffler bevágott egy 11-est, így a legvégén azért kellett izgulni, hogy legalább az egy pont megmaradjon.

Az végül megmaradt, azonban 0-3-nál, ha valaki felajánlotta volna a döntetlent Vas Lászlónak, valószínűleg nevetve utasította volna vissza az alkut. Persze, utólag már könnyű okosnak lenni…

Gyirmót-PMFC 3-3 (1-3)
Labdarúgó Merkantil Bánk Liga, 32. forduló.

Gyirmót: Hársfalvi – Major, Hudák (Karacs, 73.), Széles, Szegi – Vass Á., Nagy – Lencse (Varga B., 66), Radics (Heffler, 57.), Hajdú – Simon A. Vezetőedző: Csertői Aurél.
PMFC: Helesfay – Króner, Gajág, Preklet, Katona – Grabant (Batizi-Pócsi, 81.), Futó, Bartha (Tölgyesi, 56.), Hegedűs (Tihanyi, 67.) – Adamcsek (Bajner, 81.), Geiger (Kónya, 46.). Vezetőedző: Vass László.

Gólok: Lencse (33. – 11-esből), Varga B. (75.)., Heffler (84. – 11-esből) ill. Grabant (6.), Geiger (21.), Preklet (27.).
Kiállítva: Króner (83.)