Óriási kupacokban állnak ezresével a használt autógumik Pécs határában

Óriási kupacokban, ezres nagyságrendben gyűlnek a használt autógumik a Pécs melletti Cserkúton. A telek mellett egy gumijavító-műhely üzemel. A területen egyébként nem lehetne hulladékot tárolni – derül ki az atv híradójából.

hirdetés

Az autógumik nagy részét idegenek hordták oda, a tulajdonos nem érzi felelősségének azok eltakarítását.

A rövid videóban Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője is nyilatkozik, aki elmondta, jelezte a problémát az illetékes önkormányzatnak, és a katasztrófavédelem felé, akik helyszíni szemlét tartottak, megvizsgálták az esetet, és kiderült, valóban szabálytalan a tárolás. A területnek nincs hulladékhasznosítási engedélye.

A település jegyzője, Tihanyi Keve pedig azt mondta, ha a hulladék ellenőrizetlen körülmények között kerül oda, akkor az ingatlan tulajdonosa kötelezhető arra, hogy a jogszabály szerint gondoskodjon a szemétről, amennyiben nem tudja, hogy ki tette azokat oda.

A terület egy gumijavító, -szerelő kft. tulajdonosához, Tüke Ernőnéhez tartozik, szerinte nem környezetszennyező a gumiabroncs, sem tűzveszélyes és egyébként sem bomlik le. Azt mondja, a gumi jó része nem is az övé. Az ügyvezető azt is hozzátette, az anyagi körülményei nem tették lehetővé, hogy a területet körbekerítse, egy éve pedig lavinaszerűen érkeznek a gumik oda, néha kamionnal. Szerinte nem neki kell onnan elvitetni azokat.

A videó itt tekinthető meg.

A cikkben lévő képek a videóból származnak.