Örömzenével és táncházzal startol ma este a Múzeum Utca Plusz!

A nyár új pécsi fesztiválja színes programokkal elegyíti Pécs legizgalmasabb kulturális és gasztronómiai jellegzetességeit, idén augusztus 7-e és 16-a között. A mai napon elstartoló kavalkádhoz tartozik tánc, zene, kiállítás, művészpiac, fényfestés, bábelőadás, piknik, sőt temérdek gyerekprogram is, hogy csak néhány érdekességet említsünk. 

Augusztus 7-én zenés-táncos-fényes csodavilággá alakul a város!

A Múzeum Utca Plusz megnyitójaként 20.15 órától a Band Of StreetS örömzenéjét és a Bóbita Bábszínház óriásbábjainak táncát élvezhetik a Széchenyi tér – Szepesy Ignác utca – Káptalan utca vonalon mozgók. A pécsi banda tagjai az óriásbábok kíséretében a Széchenyi téri utcazenei koncertjük után útnak indulnak, hogy megnyissák a Káptalan utca kéthetes programkavalkádját.

hirdetés
Forrás: pecsnyitva.hu

21 órától aztán a Múzeumok Igazgatósága előtt, a Káptalan utca 5. számnál a közönséget folklór forgatag és táncház várja a Vizin zenekarral, akik magyarországi horvát és macedón táncokkal, vérpezsdítő ritmusokkal, népszerű és ismert körtáncokkal szórakoztatják majd az egybegyűlteket.

Figyelem: A tömegrendezvényekre vonatkozó kormányzati döntés értelmében a táncház ideje alatt (21.00–23.00) a Káptalan utcában egy időben maximum 500 fő tartózkodhat, ezért a Káptalan utcát a rendezvény idejére egyirányúsítják. 

Plusz örömforrásként, a fesztivál minden napján 20.30-tól 24 óráig fényfestéssel kápráztatják el a pécsi utcákon sétálókat, hogy a koronavírus miatt idén elmaradt Zsolnay Fényfesztivál egyes népszerű elemei így visszaköszönhessenek esténként.

Többek között életre kelthető szobrokkal, Vasarely-ihlette fényjátékkal, világító lombkoronájú fákkal és csodás fényélményekkel igyekszik a Zsolnay Fényfesztivál alkotócsapata kárpótolni a közönséget.

A Múzeum Utca Plusz teljes, részletes programját IDE kattintva találjuk. 


8-ától a megye legígéretesebb finomságait kóstolhatjuk végig

A Múzeum Utca Plusz keretében rendezik meg az idén kétnapos gourmet pikniket, a Pécsi Szeletet.

Rengeteg partner csatlakozott a rendkívül népszerű gasztrofesztiválhoz: többek között vendéglők, kisebb-nagyobb manufaktúrák, pékségek és cukrászdák, illetve bárok és kávézók termékeit kóstolhatják majd végig a Káptalan utca – Káptalan kert – Kőkert – Vasarely múzeumudvar – északi várfalsétány vonalon kialakított standoknál a résztvevők.

A hivatalos Facebook-esemény ITT található

hirdetés

Hirdetés