Pályát kapnak a pécsi deszkások és görkorisok!

A Kertvárosban készülő nagy játszótér egyik fontos eleme lesz az a gördeszka- és görkorcsolyapálya, mely a városrészben élő gyerekek és fiatalok régi vágya volt.

hirdetés

Régi álma valósulhat meg a pécsi, de főként talán a kertvárosi extrémsport-rajongó fiataloknak, hiszen a közeljövőben Pécs legsűrűbben lakott városrészében fog megépülni egy igazi skate-park, azaz egy gördeszkásoknak és görkorcsolyásoknak, valamint rollereseknek is megfelelő sportpálya! A hiánypótló fejlesztést a Mosolymanó Egyesület kezdeményezte, sikeres pályázatuknak köszönhetően pedig már a leendő kertvárosi skate-park megvalósításáról tárgyalnak.

A kis deszkások imádni fogják!

Vörösné Deák Andrea, az egyesület elnöke elmondta, hogy az extrémsport-pálya ötletével olyan kertvárosi, 12-16 éves fiatalok álltak elő, akik már nagyon régóta keresték a lehetőséget arra, hogy kedvenc, de nem kifejezetten mindennapos sportjaiknak egy megfelelő helyszínt és pályát találjanak. Sőt, még aláírást is gyűjtöttek azért, hogy a kertvárosi skate-pálya álma valósággá váljon.

Csizi Péter találkozott a pályáért küzdő fiatalokkal

– Alig van lehetőségük a gyerekeknek arra, hogy Kertvárosban gördeszkázhassanak, görkorcsolyázhassanak és hasonló extrém sportokat űzhessenek, ezért több játszóteres nyílt napunkra eljöttek, hogy aláírásokat gyűjtsenek a kertvárosiaktól egy ilyen pálya megvalósulásáért. Az egyik ilyen alkalmon a gyerekek találkoztak Csizi Péter képviselővel is, aki sokat segített az ügyben nekik és nekünk. Így azok a fiatalok is egy számukra megfelelő, nekik szóló közösségi és sportolásra alkalmas térhez juthatnak, akik a játszótérről idősebb koruk okán kiszorulnak – mondta a Mosolymanó Egyesület elnöke.

Hasonló park épülhet kertvárosban

Csizi Péter elmondta, hogy miután meghallgatta a fiatalokat, ígéretet tett arra, hogy utánajár a megfelelő pályázati lehetőségeknek. A Szerencsejáték Zrt.-hez tartozó Szerencsejáték Service Nkft. pályázatára esett a választás, az egyesület pedig meg is nyerte azt. A pályázat keretében nyertek 3 millió forintot, melyet a pálya megtervezésére, kialakítására fognak költeni. A skate-park helyét is megtalálták már, a készülő kertvárosi nagy játszótér része, egyik fontos eleme lesz.

A pályát alkotó elemeket a tervek szerint helyi cégekkel szeretnék legyártatni, egy cég jelentkezett is a projektre, de a lelkes kertvárosi kis srácok is ki fogják venni a részüket a munkából: segítenek majd lefesteni a pálya kerítését és karbantartani a parkot, valamint annak környékét. Az extrémsport-pálya természetesen ingyenes lesz, bárki használhatja, persze csak addig, amíg annak házirendjét betartják.

Hirdetés