Pajzán film miatt rúgták ki a pesti egyetemről a pécsi férfit

Nem taníthat tovább a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) a pécsi Angyal Miklós megbízott tanszékvezető, akinek ügyében újra áttekintették a vizsgálat anyagát, amelyet az „egyetem szellemiségével összeegyeztethetetlen” videófilm miatt folytattak le – tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t.

Azt írták: az NKE vezetése Angyal Miklós rendőr ezredes, egyetemi docens ügyében a múlt héten érkezett bejelentés alapján ismét áttekintette annak a vizsgálatnak az anyagát, amelyet az intézmény korábbi vezetése nyáron folytatott az egyetem Krimináltaktikai és Metodikai Tanszékének megbízott vezetője ellen a Kreatív bűnüldözők című vetélkedőre készített videofilm miatt.

Közölték: az NKE továbbra is elismeri Angyal Miklós szakmai kvalitásait és oktatói, valamint tudományos tevékenységét, ugyanakkor úgy ítéli meg, hogy „az elkészült kisfilm tárgya, hangvétele és stílusa összeegyeztethetetlen az egyetem szellemiségével és értékrendjével, továbbá súlyosan rombolja az intézmény megítélését”.

Ennek megfelelően az NKE vezetése hétfőn kezdeményezte az országos rendőrfőkapitánynál, hogy szüntessék meg Angyal Miklós NKE-re vezénylését, ezzel befejezte oktatói tevékenységét az egyetemen.

Angyal Miklós korábban a Baranya Megyei Rendőr-Főkapitányság Egészségügyi Osztályán volt bűnügyi orvos, majd a Bűnügyi Technikai Osztályának vezetője. A pécsi orvosi karon igazságügyi orvostant tanított magyarul, angolul és németül. A jogi karon kriminalisztikát és igazságügyi orvostani alapokat oktatott, ezen kívül az egészségügyi karon bioetikát, a mentőtisztek részére igazságügyi orvostant.

Az NKE volt tanszékvezetőjének nem ez volt az első ilyen ügye: 2011-ben visszavonták a rendőri vezetői megbízását Pécsen, miután egy mélygarázsban, egy autó motorháztetején találtak rá meztelenül egy nő társaságában.

hirdetés