Partnerséget kötött a PTE az ITSH-val is a fejlődés érdekében

Folytatja a PTE kapcsolatainak bővítését, a Hauni Hungaria után ugyanis az IT Services Hungary-vel is partnerségi megállapodást kötöttek, hogy a kutatásfejlesztés, az oktatás, valamint a stratégia és kommunikáció területén még szorosabbá tegyék kapcsolatukat. 

hirdetés

A stratégiai megállapodást Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Medvegy Gabriella, a PTE Műszaki és Informatikai Karának dékánja, valamint Erik Slooten, az IT Services Hungary Kft. (ITSH) ügyvezető igazgatója és Mészáros Mariann, az ITSH hr-igazgatója látták el kézjegyükkel szerdán az egyetem rektori tanácstermében.

Az együttműködés során a PTE oldaláról – több kar mellett – kiemelten a műszaki kar vesz részt, és elsősorban a kutatásfejlesztési projektek területén tud bekapcsolódni a közös munkába. A projektek célja, hogy megfelelő tudáscserét biztosítson a partnerek között, és élvonalbeli tudást és technológiát hozzon létre a műszaki informatika területen kutatási programokon keresztül.

A közgáz részvételével emberi erőforrás-stratégiai, közös szolgáltatásfejlesztési és
kommunikációs projektek valósulnak meg, a bölcsész kar közreműködése pedig a hallgatók és az ITHS munkatársak szakmai német és angol nyelvi képzését támogatja.

– Az együttműködés sokoldalúságát jól jellemzi, hogy három karunk is részt tud venni annak gyakorlati megvalósításában. Az egyetem stratégiai célkitűzése, hogy a régió meghatározó cégeivel olyan kapcsolatot ápoljunk, amely jól szolgálja a duális képzést, és a kutatásaink piaci hasznosítását. Meggyőződésem, hogy a ma aláírt kontraktus
éppen ezeket a célokat szolgálja – mondta el Miseta Attila, a PTE rektora az eseményen.

A megállapodás keretében az ITSH szakmai gyakorlati lehetőségeket, gyakornoki állás- és ösztöndíj-lehetőségeket biztosít, valamint hallgatói versenyeket, laborfelszerelések beszerzését szponzorálja.

– A mostani együttműködés folytatása a 2013-ban kötött háromoldalú, stratégiai megállapodásnak, amelyet Péccsel és az egyetemmel kötöttünk. Az ITSH továbbra is folyamatosan bővít, melyhez elengedhetetlen a jövő generációjának támogatása – mondta Erik Slooten, az ITSH ügyvezető igazgatója.

Mészáros Mariann, az ITSH hr-igazgatója kiemelte, az E-LIT elnevezésű programmal egy olyan lehetőséget biztosítanak az egyetemistáknak, amellyel tudatosan tervezhetik meg a szakmai jövőjüket. Az egyetemmel együttműködve támogatják őket diplomájuk megszerzésében, ezzel párhuzamosan lehetőséget biztosítanak számukra specifikus szakmai tudás megszerzésére, nyelvtanulásra.

Hirdetés