Pécs nyitva: újraéled a Múzeum utca

Új színfolttal gazdagodik Pécs, újraéled a Múzeum utca: óriásbábok, fényfestés, olvasóliget, nyári színház, Pagony Mesebirodalom, családi és kézműves programok, Design Liget, koncertek, táncházak, a pécsi sörök udvara és piknik várja a pécsieket és az ide látogatókat augusztus 7-e és 16-a között.

hirdetés

Pécs idén nyáron új programsorozat indít Múzeum Utca Plusz néven. Az esemény a pécsi kulturális és turisztikai szereplőkkel együttműködésben – Zsolnay Örökségkezelő Nkft., Janus Pannonius Múzeum, Zsolnay Fényfesztivál és a Pécsi Szelet szervező csapata – valósul meg – tájékoztat a pécsi önkormányzat közleményében.

A rendezvény nem csak a nyári turisztikai forgalom élénkítését célozza, de új értéket, hagyományt is teremtene.

Ezek várják a Múzeum utcába látogatókat

Lesz örömzene a Band of StreetS tolmácsolásában, táncház a Vizin zenekarral, részt vehetünk a Pécsi Pagony izgalmas családi és gyermekprogramjain. Megcsodálhatjuk az esti fényélményeket, szerveznek workshopokat és kézműves foglalkozásokat, kiállításokat, tematikus sétákat, érdekes beszélgetéseket zenészekkel, írókkal, művészekkel. Lesz továbbá kreatív alkotótér és művészpiac is, ahol a baranyai képző- és iparművészek, formatervezők, dizájnerek termékeit, márkáit ismerheti meg a közönség, valamint jön a helyi gasztronómia kiválóságait felvonultató Pécsi Szelet gourmet piknik is.

További részletek ide kattintva érhetők el.