Egyedülálló programdömpinggel jön szeptember utolsó hétvégéje. Pécsi Napok, Tanuló Város Fesztivál és Tangó Ünnep – páratlan lesz a kínálat. Az önkormányzat közleményében jó néhány programot összeszedtek. Mutatjuk is. 

Szeptember 22., szerda

Indul a Pécsi Napok – kiállítás-megnyitókkal és főtéri Bikini-koncerttel indul az ötnapos rendezvénysorozat.

Szeptember 23., csütörtök

Tangó Ünnep a Széchenyi téren – délelőtt ünnepélyesen írják alá a tangó korlátozásmentes gyakorlásáról szóló határozatot a Városházán, délután ötkor Tangó show, 17.30-tól pedig Tangó táncház várja a pécsieket a Széchenyi téren.

Megkezdődik az V. Pécsi Tanuló Város Fesztivál: ezen a napon este hattól a Zöld-híd Alapítvány egy klímaváltozással kapcsolatos előadását és a Kisház Akusztik este hétkor kezdődő koncertjét kár lenne kihagyni.

Szeptember 24., péntek

A Pécsi Napok keretében ez a nap a koncerteké: este hétkor a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar ad műsort, este kilenckor pedig a Kisház Akusztik – Kubalibre koncertezik a Széchenyi téren.

A Tanuló Város Fesztivál keretében rengeteg program közül választhatnak a pécsiek és a város vendégei. Egyebek közt lesz veterán gépjármű bemutató a Széchenyi téren, emberi jogi foglalkozások a Civil Közösségek Házában, közösségi közlekedésről szóló interaktív foglalkozások a főtéren, ahol tíztől robotikai bemutatót is tartanak és még az egészséges táplálkozást a középpontba helyező gasztronómiai program is.

Pénteken Arad város napjai kezdődnek Pécsett – az Apáczai Művelődési Házban Aradról szóló játékos interaktív vetélkedőt tartanak, megnyílik egy időszakos fotókiállítás és délután öttől az Aradi Filharmónia kvartettjének koncertjét hallgathatja meg a közönség.

A Pécsi Kulturális Központ Szivárvány Gyermekházában Mámor nyila címmel este héttől felnőtteknek szóló kortárs táncszínházi produkciót láthat a közönség.

A Pécsi Kulturális Központ mecsekszabolcsi Szent Mihály Házában délután négytől a Zafír Mazsorett csoport tart adománygyűjtő gálaműsort, ahol a Nevetnikék Alapítvány önkéntes bázisának kialakításához gyűjtenek felajánlásokat.

Szeptember 25., szombat

A Pécsi Napok változatos programokat kínál: szabadtéri matekverseny, Frank Adél divatbemutatója és este kilenckor Geszti Péter koncertje színesíti a napot.

A Tanuló Város Fesztivál részeként sok minden más mellett a Széchenyi téren 10 órától Gyereket a magasba! címmel kezdődik gyermekműsor, a kicsit nagyobbak pedig ugyanitt a Virtuális Valóság rejtelmeivel is megismerkedhetnek. Kora délután a Csinos presszóban interaktív fotós gyakorlat várja az érdeklődőket, majd késő délután a színpadi produkciók veszik át a főszerepet: a Széchenyi téren mazsorett-bemutató, a Civil Közösségek Háza színpadán pedig hastánc-bemutató és táncház várja a mozgásra vágyókat.

A Pécsi Kulturális Központ Szivárvány Gyermekházában jubileumi társasjáték délutánt rendeznek.

Az Apáczai Művelődési Házban 10 órától szakmai konferenciával folytatódnak Arad város napjai.

Szeptember 26., vasárnap

A Pécsi Napok keretében a Széchenyi téren délután háromkor kezdődik a Bor és Dal Ünnepe, majd este nyolctól a Parno Graszt ad műsort.

Arad város napjai egy irodalmi rendezvénnyel zárulnak, az Apáczai Művelődési Házban 10 órától Kötőszó antológia bemutató lesz.

A hétvége valamennyi napján várják a vendégeket a Sétatéren, ahol a a Gasztro- és kézműves utca kínál számos ízélményt és kézműves portékát az érdeklődőknek.

Hirdetés