Pécsen is megmozdult a föld reggel

Földrengés rázta meg csütörtök reggel a horvátországi Slavonski Brod térségét, személyi sérülésről és anyagi károkról nem érkezett jelentés, de a földmozgást érezni lehetett Magyarországon is. Több olvasónk is beszámolt nekünk észrevételeikről.  

A horvát szeizmológiai intézet a Richter-skála szerinti 3,8-as fokozatúra becsülte a földrengés erejét. A földmozgás központja a boszniai határnál fekvő várostól 15 kilométerre délnyugatra volt, és egy jóval kisebb utórengés követte.

A földrengést magyar területen is érezni lehetett, erről több olvasónk is beszámolt nekünk.

Egy újhegyi olvasónk jelezte, hogy a városrészben is érezni lehetett a rengést a délelőtti órákban. Beszámolója szerint roppanó, reccsenő hangot adtak a bútorok, mintha azokat valaki egy leheletnyit elmozdítva kissé meglökte volna.

Egy másik, kertvárosi olvasónk arra lett figyelmes a hetedik emeleten, hogy a konyhaszekrényben lévő üvegpoharak egy pillanatra összekoccannak.

Egy belvárosban dolgozó férfi is elmondta élményeit: „olyan volt, hogy megmozdult a padló, és minden, ami rajta van, én is, a bútorok is. Gondolhatjátok, hogy megijedtem.”

Hirdetés