Pécsen most minden a csokiról szól

Ez a nyolcadik pécsi Csokoládé Karnevál, mely a Zsolnay-negyedben február 8-án és 9-én várja az édesség rajongóit. Aki szereti a csokit, biztosan nem fog csalódni, mert sokféle formát ölt a finomság ezeken a napokon és még többféleképpen kóstolhatjuk meg.

A pécsi csokifesztiválon idén is sok-sok árus, izgalmas program, tombola és persze csokihegyek várnak mindenkit, megéri kilátogatni rá.

hirdetés

Láthatunk csokiszökőkutat, pici és nagyobb bonbonokat, pohárdesszerteket, különleges táblacsokikat mindenféle ízesítésben.

Van 3D-nyomtató is, mely csokimintákat csinál, és megnézhetjük, hogyan festegetnek pécsi művészek hatalmas, háromkilós fehércsokitömbökre – természetesen csokifestékkel. Ez a program egyik legérdekesebb attrakciója. Ottjártunkkor épp a székesegyház kezdett kirajzolódni az egyik méretes fehércsokidarabon.

A gyerekeknek mindenféle izgalmas csokis játékkal készültek a szervezők: csokigyurma, memória-, logikai játékok. Még egy aranyos táblajátékot is kipróbálhatunk, melyen a bábuk csokibonbonok!

Kóstolgassunk is, ha benézünk a karneválra, nagyon finom édességekkel készültek a kiállítók, mi egy csokis álomkelyhet kóstoltunk meg és egy retró klasszikust, a téli fagyit.

És még néhány képet mutatunk kedvcsinálónak

 

Hirdetés