Pécsett így ünnepelték a Magyar Köztársaság 30. születésnapját

A Kormorán és a Beatrice együttesek léptek fel a pécsi Széchenyi téren október 8-án, a rendszerváltoztatás harmincadik évfordulója alkalmából. A sokatmondó „szabadságkoncert” névre keresztelt rendezvény célja az volt, hogy felidézze az örömet és felszabadultságot, a szabadság és függetlenség visszaszerzésének eufóriáját, melyet az ezekért harcolók átélhettek 1989-ben.

Őri László alpolgármester ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, hogy október 8-án születésnapot ünnepeltek a koncerten megjelentek. Hiszen 30 éve annak, hogy 1989 októberében megszületett a Magyar Köztársaság, 30 éves a magyar demokrácia és a független Magyarország.

– Mögöttünk van 30 év küzdelme, történelme, és előttünk a jövő, amikor a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez. Köszönet a rendszerváltóknak. Köszönet azoknak, akik kockáztattak, mertek, kitartottak, hittek Magyarország feltámadásában, a magyarok erejében, szorgalmában. Ma őket ünnepeljük, ma nekik mondunk köszönetet ezzel a koncerttel – mondta végezetül az alpolgármester.

Őri László: „30 éves a szabadságunk! Ez a mi ünnepünk, pécsiek!”
hirdetés

Hirdetés