Pécsi borzalmak: kolbásztorta, banános-szalonnás pizza és még…jó étvágyat!

Amennyi fantasztikus recept és tehetséges szakács van a világon, legalább annyi a bűntény a gasztronómia ellen. Van, hogy a szükség szüli a gyalázatos ételkölteményt, de olyan emberrel is találkozni, aki egyszerűen csak nem ért a főzéshez. Pécsieket kérdeztünk, milyen ételeket készítettek, amire sok év távlatában nem szívesen emlékeznek vissza. 

Banános és kolbászos pizza a Hawaii pizza nyomán

Fanni olvasónk nagymamája állítólag nem ismeri olyan jól az olasz konyhát, ezért a Hawaii pizza ötletén felbuzdulva készített pizzát a következő hozzávalókkal: paradicsomszósz, hagyma, banán, kolbász és szalonna.

Máté májkrémes spagettije cérnametéltből

A tésztát biztos sokan helyettesítették cérnametélttel ínséges időkben. A májkrém feltéttől pedig nem lesz kevésbé kínosabb a fogás. Ahogy a többi receptet sem, ezt sem ajánljuk otthoni kipróbálásra.

via GIPHY

Dóra „gourmet-tekercse”

Pofonegyszerű recept, feledhetetlen ízélmény: szalámi, sajt, valami töltelék – akár savanyú uborka – feltekerve és kész! Dóra receptjét Zoltán olvasónk is ismerte, persze saját kútfőből állt elő a feltekert lapkasajt ötletével, közepén egy vastag csík ketchuppal.

Bolognai spagetti konzerv löncshúsból

Tamás emlékeztetett erre a már klasszikusnak mondható receptre. Végy egy löncshúskonzervet, egy bolognai alapot, és kész is vagy az egyedi ízvilágú olasz spagettivel! Hogy mi a legjobb benne? Hogy csupán ötszáz forint és napokig kitart!

„Koleszburger”, Zoltán receptkönyvéből

Végy egy kiló kenyeret, vágd le a kenyér egyik csücskét, majd szedd ki a belseje nagy részét. Ezután fogj egy csomag szalámit, és egy csomag lapkasajtot, szórd bele a kenyér belsejébe, majd az egészet tedd a mikróba. Máris fogyasztható!

via GIPHY

Spaghetti al Cane Bolognese Istvántól

Nem viccelünk, ami most jön, az halál komoly. István olvasónk egy nyaralása során kényszerült elkészíteni élete receptjét. A bolognai spagettit kutyakajából, ketchuppal készítette el.

– Az apartmanban, amit kibéreltünk, semmilyen értelmes kaja nem volt, ráadásul a marhahúsos kutyakaja volt a legfrissebb tétel. Ízre pont olyan rossz volt, mint egy konzerves löncshús, csak sótlan és fűszermentes változatban – avatott be minket. Na, ki próbálja ki?

Gábor rántott morzsája középiskolából

Borzasztóan egyszerű, mégis nagyszerű recept: az asztalon álló kenyérmorzsa paprikás olajban kisütve, ráütve egy tojás. Ha tojás nincs, úgy is jó! Imádjuk.

Aki úgy érzi, lenne még mit hozzátennie, az ne tartsa magában! Írja le „élete receptjét” cikkünk alá, hozzászólásban!

Hirdetés