Pécsi kampány indul szívbeteg és koraszülött gyermekért!

A születendő gyermekek közel 10 százaléka korán látja meg a napvilágot, ami rendkívül nehéz élet elé állítja a családot, hiszen a baba egészséges fejlődéséért sokat kell tenni, ugyanez igaz a szívbeteg gyermekekre is. A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány egy különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet arra, hogy ezekből a babákból is válhatnak sikeres felnőttek.

A születendő gyermekek közel 10 százaléka korán látja meg a napvilágot, mely évente több mint nyolcezer babát jelent. Értük rengeteget tesz a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány, mely már több mint 20 éve végzi munkáját a Pécsi Gyermekklinikán, elsősorban a gyermekkardiológiai ellátás fejlesztésével. 2004 óta a dél-dunántúli régióban kizárólag alapítványuk végzi a koraszülöttek és beteg újszülöttek mentését is.

Új #adjeselytnekik kampányukkal arra hívják fel a figyelmet, hogy a koraszülött vagy szívbeteg kisbabákból is lehetnek egészséges felnőttek, akik teljes értékű életet élhetnek többi embertársukhoz hasonlóan.

Dr. Nagy Éva, az alapítvány elnöke elmondja, hogy szeretnék bemutatni, hogy minden koraszülött és minden szívbeteg gyermek felnőttkorára megvalósíthatja álmát és bíznak benne, hogy lehetőségük lesz valós sikertörténeteket is bemutatni, ezzel erőt adva minden családnak, ahol koraszülöttként vagy szívbetegen születik egy gyermek.

A programhoz egyre több ember csatlakozik. Viczián Viktória, a Miss Earth Hungary 2017-es győztese is posztolt, ugyanis koraszülött inkubátoros, ráadásul lombikbabaként látta meg a napvilágot.

– Sziasztok! A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány Koraszülöttmentő Szolgálat újonnan induló kampányáról szeretnék Nektek mesélni. Mint már tudjátok, én is koraszülött inkubátoros és még lombikbaba is vagyok. A héten elindult az alapítvány #adjeselytnekik kampánya, posztjainkkal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy minden koraszülött vagy szívbeteg kisgyermekből lehet egészséges felnőtt, aki megvalósíthatja álmát, lehet belőlük modell, orvos, táncművész vagy éppen tűzoltó, amit csak el tudnak képzelni – fogalmaz a szépségkirálynő bejegyzésében.

A kezdeményezéshez a pécsi Csíkos Juca is csatlakozott, akinek ikrei voltak koraszülöttek.
– Szívügyemnek tekintem a kis csöppségek sorsát egyengetni, így az eladó holmijaim befolyt összegét a pécsi koraszülött alapítvány számlájára fogom befizetni. Nagyon hálás vagyok és hihetetlenül szerencsés, hogy én is segíthetek – írja az Instagram-posztban.