Pécsi márkák, amik mellett nem lehet elmenni

Szokásunk csokorba szedni a legmenőbb, legkreatívabb pécsi márkákat, nem olyan rég nyakkendőkről, kekszekről, pólókról és kutyakiegészítőkről írtunk. Ezúttal a babacuccokra és a környezettudatos termékekre fektettük a hangsúlyt, lássuk, mire jutottunk. 

hirdetés

Környezetbarát, újrafelhasználható ökozsákok a nejlonzacskók helyett

Az egyébként tanítónőként dolgozó pécsi Váli Anikó 2016-ban indította útjára Fabricfield nevű márkát. Akkor még táskákkal foglalkozott, idén tavasszal viszont jött az ötlet, hogy inkább környezetbarát termékek gyártásába kezdjen. 1000 és 4000 forint közötti összegekért lehet nála a Facebookon keresztül rendelni többek között ökozsákokat, kenyeres zsákokat, mosható szalvétákat, uzsonnás táskákat és evőeszköztartókat. A közösségi oldalon kívül a pécsi csomagolásmentes boltban is kaphatóak a termékek.

– Egy tavaszi szombaton hirtelen ötlettől vezérelve elfutottam a méteráruboltba, hogy anyagot vegyek egy előzőleg a neten látott ökozsákhoz hasonló darab megvarrásához. Mikor többen látták nálam, elkezdtek özönleni a megrendelések, ami hihetetlen érzés volt számomra. Nem is hittem volna, hogy ekkora igény lesz rá. A megrendelő döntheti el, milyen anyagból, milyen méretben szeretné az adott dolgot megrendelni, szinte bármit meg tudok oldani – mesélte Váli Anikó lapunknak.

Ne csak mi legyünk egyediek, hanem kutyusunk is!

A pécsi Bruuno Ropes & More minőségi, egyedi pórázokat és nyakörveket gyárt kötélből és hevederből az ember legjobb barátainak. Ezekben többek között az a jó, hogy vízállóak és igen strapabíróak, így nem kell havonta új eszközöket vennünk, és a régiek kidobásával még több szemetet termelnünk. Funkcióktól, anyagtól és mérettől függően az árak 3500 és 10 ezer forint között mozognak. A webshop még kialakítás alatt áll, így a Facebookon lehet rendelni egyelőre a kutyásoknak.

– Nagyon új a vállalkozás, rengeteg ötletem van, amit még nem tudtam megvalósítani idő hiányában. Emellett a meglévő darabokat is folyamatosan tökéletesítem, és mindig vannak új színek, dizájnok, és persze a kutya méretéhez és életviteléhez is igazítjuk az adott terméket – mondta az ingatlanközvetítői állása mellett „hobbiként” vállalkozó, eredeti szakmáját tekintve bőrdíszműves Ajtonyi Zita, a Bruuno tulajdonosa.

Fotók: Szabó Levente fotográfus

Unod, hogy kisbabádnak szinte minden héten új naci kell? Itt a megoldás!

Bizony! Akár három méreten át is hordható ruhadarabokat dobott piacra a BriGo baba- és kisgyermekruházat. Mindezt teljesen egyedi, gyönyörű és minőségi alapanyagokból, melyek ráadásul strapabíróak is, így akár a következő gyerkőc is megörökölheti őket a tesótól. A kis, popókörös, vagy a nagyobb méretű nadrágok mosható pelenkákkal is kompatibilisek. Pécsett a Zöld Blokk és a Monokrom Design Store polcain, valamint a pénteki kézművesvásárokon is megtalálhatók a néhány ezer forintos cuccok, de a Facebookon is leadhatjuk a rendelést.

– Egy anyukától hallottam, hogy nagyon keresettek a hordozós babaruhák, de nehéz hozzájutni az ilyenekhez. Ekkor kezdtem a popókörös nadrágokat varrni. Főállású anyaként otthon vagyok a három gyermekemmel, akik nagy inspirációk és remek modellek is egyben a vállalkozásomhoz. Rajtuk azonban láttam, milyen hamar kinövik a ruhatárukat, és mennyire praktikusak a több méretre állítható dolgok – mesélte a ruhagyártó technikus végzettségű Sárköziné Andróczi Brigitta, aki a maradék anyagokból egyébként szoptató anyukáknak készít melltartóbetéteket, valamint mosható „vattakorongokat”. 

Megörökítenéd a babád születését, de többet akarsz egy fotónál az albumban?

A teljes mértékben kézműves My Little Pillow párna bármikor lehetővé teszi, hogy ismét érezzük a kicsi születéskori testtömegét és lássuk, mekkora is volt, milyen apró ruhák kellettek neki akkoriban. Az alkotók célja az volt, hogy megörökítsék az élményt, mikor először kézben tartottuk a csecsemőt. Alig több mint 10 ezer forintos áron pontosan olyan hosszú és súlyú, egyedi kispárnát kapunk kézhez, mint amilyen a babánk születésekor volt.

– A kisfiam most két és fél éves. Mikor megszületett, mindenféle oldalakat böngésztem azzal kapcsolatban, hogyan örökíthetnénk meg méltó módon a születése pillanatát. Találtam sokféle táblát, albumot, de azt gondoltam, jobb lenne, ha nem csak az adatokat lehetne feltüntetni, hanem az élményt is valamilyen módon megőrizhetnénk. Az első párnát magunknak készítettük el, majd idén tavasszal indult el a családi vállalkozás, és azóta folyamatosan fejlődik. Organikus pamutot használunk a párnákhoz, sőt saját kertünkből származó szárított levendulát is teszünk igény szerint a párnákba. Hogy milyen ikonokat hímzünk rá, azt is kiválaszthatják a gyermek személyisége alapján – mondta el lapunknak Varga Zsuzsanna tulajdonos.

Hirdetés