Pécsi nyomozók akadtak a toplistás magyar bűnöző nyomára Hollandiában!

Az Index.hu szerint hat elfogatóparancs volt ellene érvényben. Pécsi nyomozók derítették ki, hogy a férfi valószínűleg Hollandiában bujkált, majd a Célkörözési Alosztály és a holland hatóságok közreműködésével beazonosították a tartózkodási helyét.

A siófoki magyar állampolgár ellen 150 millió forint értékű kábítószer és 56 millió forintnyi hamis 500 eurós miatt nyomozott a rendőrség, a gyanúsított viszont 2019 februárjában levágta magáról a nyomkövetőt, és elszökött.

A rendőrök június 26-án Hollandiában fogták el a magyar körözési toplistán szereplő férfit, akit szökése alatt a bíróság 12,5 év fegyházra ítélt.

Előzmények

A siófoki S. Csabát azzal gyanúsították, hogy értékesítés céljából társai segítségével Nyugat-Európából kábítószert és hamis 500 eurós bankjegyeket csempészett Magyarországra. Bűntársa, a 44 éves T. István lakást biztosított Érden a drog és hamis pénz deponálásához. 2015. októberében a két férfit elfogták, a házkutatásokon 6,9 kilogramm kábítószert (kokaint, amfetamint és MDMA-t), ezek hígításához, porciózáshoz szükséges anyagokat, eszközöket, mérleget és 228 darab hamis 500 eurós bankjegyet foglaltak le a rendőrök.

Az elfogással egy időben az M1-es autópályán Mosonmagyaróvárnál ellenőriztek egy Ausztriából belépő magyar kamiont, amit a győri S. Ákos vezetett. 11 kilogramm amfetamint, 10 000 ecstasy tablettát találtak nála, a nyomozás adatai szerint pedig a kamionban talált drog S. Csaba megbízásából érkezett Magyarországra.

A hamis euró értékesítési vonalain öt olyan férfit azonosítottak be, akik a siófoki férfitől származó hamis bankjegyeket forgalomba hozták.

Forrás: Index.hu

Hirdetés