Pécsi olimpikonok csapata és edzői több díjat is kaptak az Év sportolója gálán

Csütörtök este adták át az év edzője díjat az M4 Sport – Az Év sportolója gálán. A díjat a magyar sport első téli olimpiai aranyérmét szerző férfi váltó – köztük a két pécsi férfi, Burján Csaba és Knoch Viktor, valamint Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang – két edzőjének, Csang Csing Linának és Bánhidi Ákosnak ítélték oda. A pécsi olimpikonok csapata pedig az Év csapata díjat is besöpörte. 

2018 februárjában nyerték meg a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltót a téli olimpián Pjongcsangban, és közülük ketten is a szintén olimpiai bajnok, Vári Attila által vezetett PSN Zrt. sportolói: Burján Csaba és Knoch Viktor. A győztes kvartett edzői csütörtökön vehették át az év edzője díjat Polgár Judittól és Rátgéber Lászlótól.

– Őszintén örülök és nagyon meg vagyok tisztelve. De ez a díj nem csak az enyém, hanem mindenkié, aki mellettünk állt, ezért szeretném mindannyiuknak megköszönni – mondta Csang Csing Lina.

– Úristen, 200 a pulzusom, nagyon meleg van itt, és életemben először van rajtam csokornyakkendő. Nem szeretnék jó edző lenni, hanem szerencsés edző szeretnék lenni, mondta egy kanadai kollégám, és én szerencsés vagyok, mert olyan sportolókkal dolgozhatok, mint az itt ülő fiúk, olyan kolléganővel, mint aki itt áll mellettem, és a Magyar Országos Korcsolyázószövetséggel, akik hagynak minket dolgozni. És persze köszönöm a családomnak, akik támogatják azt az életmódot, amivel ez a munka jár – mondta el Bánhidi Ákos, sikeres munkát kívánva az összes magyar edzőnek.

Később a váltót is elismerték, s Knoch Viktor remek kis beszédet mondott: „Nem készültem beszéddel, mert azt hittem, Sanyi fog beszélni (Ő lett az Év legjobb sportolója – a szerk). Köszönet azért, hogy ő is nyert egy díjat, így én is beszélhetek. Ez egy nagyon nagy csapat munkájának az eredménye, akik már akkor azért dolgoztak, hogy ez megszülethessen, amikor ez a sportág még a béka segge alatt volt. Mondjuk, Ádóra sokat kellett várnom, mire felnőtt, de a lényeg, hogy együtt elérhettük ezt a sikert. Köszönjük a vázát!” – mondta a pécsi olimpiai bajnok mosolyogva.

A PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila azt mondta, hogy gratulál minden jelöltnek és érintettnek, mert egy ilyen nagy neveket felvonultató listára felkerülni már önmagában is büszkeségre adhat okot.

-Több szempontból is érintett voltam a díjazásnál, hiszen a Magyar Vízilabda Szövetség elnökeként az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapatáért is szorítottam, emellett természetesen a PSN Zrt. Sportiskola sportolóinak is szurkoltam, hiszen a paraúszó Európa-bajnokságon ezüstérmes Iván Bence és edzője, Jancsik Árpád is a jelöltek között volt, a sporttörténelmi sikert elérő két pécsi rövidpályás gyorskorcsolyázó, Burján Csaba és Knoch Viktor pedig megnyerte az egyéni sportágak csapatversenyét. Azt gondolom, hogy ez a siker nagyon nagy öröm és büszkeség Pécs városának is, hiszen a két fiú beírta magát a történelemkönyvekbe és a város hírnevét is öregbítette. Külön szeretnék gratulálni a gála szervezőinek, mert nagyon színvonalas eseményen sikerült megünnepelnünk Magyarország legjobb sportolóit – mondta.

hirdetés
Hirdetés