Szánsz elég időt a párodra? Tudod, mire vágyik igazán és megkérdezed minden nap, hogy hogy van? A Házasság Hete apropóján idén is elindul a Szerelmi Kalandtúra Pécsen, melyet bárki teljesíthet partnerével január 19. és február 11. között ezzel versenybe szállva romantikus hétvégéért, mozijegyért vagy gyertyafényes vacsoráért.

A rohanó hétköznapokban gyakran azt sem tudjuk, mikor „szabadultunk ki” utoljára a gyerekek és a kötelezettségek elől egyet vacsorázni, sétálni vagy beszélgetni. Néha el is felejtjük megkérdezni szerelmünket, hogy van, mitől érezné jól magát, sokszor az ölelés is elmarad.

Idén ötödik alkalommal szervezi meg a Pécsi Egyházmegye, a Borostyán Egyesület és a Házas Hétvége Közösség egész Baranya és Tolna megyében a Szerelmi Kalandtúrát, aminek éppen az a lényege, hogy játékos feladatok segítségével kerüljenek újra egymáshoz közel a házastársak, élettársak, szerelmespárok.

A kalandtúra a Házasság Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódik, az utóbbit minden év februárjában tartják. A cél, hogy felhívják a figyelmet a házasság fontosságára. A kezdeményezés 1996-ban indult útjára az Egyesült Királyságból, Magyarországon viszont csak 2008-ban rendezték meg az első ilyen hetet. Azóta pedig több alkalommal tartották meg civil szervezetek és keresztény egyházak együttműködésével, természetesen Pécsett is. Idén is újfent számos programmal lepik meg a párokat, ezek közül is a legérdekesebb a Szerelmi Kalandtúra.

Kiránduljatok, tegyetek a társatokért valamit, derítsetek ki a másikról olyat, amiről még soha nem esett szó, vagy üljetek be egy cukrászdába – ilyen, és ehhez hasonló feladatokat kell teljesíteniük a részt vevő pároknak évről évre, melyek elsőre könnyűnek hangzanak, mégis nehéz időt szánni rájuk. A Házasság Hete programsorozat részeként öt feladatot kell teljesíteniük a szerelmeseknek titkos meglepetésfeladattal és párunkról szóló kvízzel január 19. és február 11. között, amit egy speciális menetlevél segítségével járhatnak végig.

Kalandtúra, egyben nyereményjáték

A menetlevél öt egyszerűnek tűnő feladatot tartalmaz, mindegyiknek az a célja, hogy minden pár együtt éljen át élményeket, így erősítve kapcsolatukat. Találunk egyszerűbb feladatokat is, de nehezebb kihívások elé is állít a kalandtúra, például minden héten végezzünk el valamit, amit társunk „kíván”.

A menetlevelet január 19-től tölthetjük le a szerelmi-kaland-tura.hu oldalról, és akár el is kezdhetjük teljesíteni a feladatokat. A teljesítés nem minden, ha visszaküldjük a menetleveleket a szerelmikalandtura@gmail.com e-mail-címre, akkor automatikusan versenybe szállunk az igazán értékes nyereményekért.

A verseny mindenki számára nyitott, így nem csupán házasok jelentkezhetnek, hanem friss jegyespárok, kapcsolatban élő párok is, ráadásul helyhez sincs kötve, így nem csak pécsiek vehetnek részt benne.

A tavalyi és a tavalyelőtti vetélkedő is nagy sikerrel zárult, az összes visszajelzés pozitív volt. Nem csupán a nyertesek, hanem minden résztvevő szerint a feladatok elérték céljukat, és kapcsolatukat megerősítették a közös élmények.

Hirdetés