Pécsiek, decemberben irány a mozi, jön az ünnepi dömping!

Decemberben tele lesznek a pécsi mozik jó filmekkel, hiszen jön az ünnepi filmdömping! Íme a téli moziajánlónk a hidegebb napokra!

hirdetés

December 6.

December 6-tól újra viszontláthatjuk a vásznon a karácsony magányos rémét, a cinikus, emberutáló, zsémbes zöld szőrmókot, azaz A Grincset! A történetet bizonyára sokan ismerik: a Kobak-hegyen élő Grincs – kutyájával, Maxszal – Mikulásnak öltözve el akarja lopni a karácsonyt, mert a szomszédos Kifalva lakosai túl hangosan ünnepelve minden évben megzavarják nyugalmát, ám végül egy hihetetlenül életvidám karácsonyrajongó kislány őszinte ünnepi lelkesedése „megtéríti” a rosszindulatú, de ugyanakkor nagyon vicces ikonikus lényt. Akár ismerjük a sztorit, akár nem, a Grincs karácsonyi kalandját látni kell!

Szintén december 6-án érkezik a sokadik Robin Hood-feldolgozás a pécsi premiermozikba. A történet a szokásos, az ismert: Robin visszatér Angliába a keresztes háborúból, és azzal szembesül, hogy Nottingham új korrupt és kegyetlen ura kisemmizte a polgárokat. Robin és mór cimborája pedig nekiáll visszaszerezni a nép vagyonát és persze megdöntik a seriff hatalmát. Az új film azonban a megszokottaknál vagányabbra, energikusabbra, pörgősebbre veszi a hangvételt, látványos akciókkal, szemkápráztató csatajelenetekkel szórakoztat majd. Meglátjuk, mi sül ki belőle!

December 13.

Végre mozikba kerül „Az igazság ligája” egyik legerősebb és legmenőbb tagjának első saját filmje. Aki esetleg nem ismerné a DC-képregényuniverzum sztárját, Aquamant, annak annyit érdemes tudnia, hogy a furcsa körülmények között Atlantis víz alatti világának trónörökösévé vált Arthur Curry (ez a „polgári” neve a hősnek) feladata „mindössze” annyi, hogy népét csatába vezetve megmentse a világot, víz alattit és víz felettit egyaránt. Tehát a DC-univerzum magasabb fokozatra kapcsol: Batman, Superman és a tavalyi év legnagyobb filmes meglepetéssikerét hozó Wonder Woman után az igazság ligájának új tagját ismerhetjük meg egy látványos, izgalmas filmben, amit feltehetően jó sokan meg fognak nézni.

Vegyük egy kicsit könnyedebbre a hangnemet a december 13-án debütáló Álommelóval, ami egy igazi, családi, vagy épp randizós kikapcsolódásnak is megteszi majd. A történet szerint az okos, talpraesett Maya (Jennifer Lopez) többre vágyik az élettől, és hosszú évek munkája után szeretne feljebb jutni a ranglétrán a szupermarketben, ahol dolgozik. Amikor megpályázza a vágyott menedzseri állást, felsőfokú végzettség híján elutasítják, de a belevaló nő nem adja fel ilyen könnyen az álmait, de ebben a szerencse is közrejátszik. Egy tévedés folytán, amiben egy kamu Facebook-profil is szerepet játszik, állást ajánlanak neki New York egyik legmenőbb vállalatánál. Egyszerre minden az ölébe hull, ami után eddig csak áhítozott: csilli-villi lakás, trendi ruhák, remek állás. Csak épp az a gond – és ebből sok vicces és megható jelenet származik –, hogy mindenki azt hiszi az új helyen, hogy ő valaki egészen más.

December 20.

December 20-tól ismerhetjük meg a Transformers-sorozat legérdekesebb és legkedveltebb alakjának, a citromsárga, Volkswagen Bogár-robot előtörténetét. A faék-egyszerűségű sztori a múltba röpíti az alakváltó robotautók rajongóit, egészen pontosan 1987-be, amikor a Cybertron bolygóról menekülni kényszerült Űrdongó egy kaliforniai tengerparti kisváros roncstelepén rejtőzve kezd új életet. Az autobotra Charlie (Hailee Steinfeld), egy 18 éves, helyét és célját kereső lány talál rá. Barátok lesznek, Charlie pedig segít a rádióműsorokból kivágott szövegekkel kommunikáló Űrdongónak túlélni, hiszen a nem mindennapi robotot sokan – robotok és gonosz emberek egyaránt – megpróbálják levadászni, vagy csapdába ejteni. Ahogy azt megszokhattuk a Transformers-filmektől, robbanásokban és óriási, látványos, összetett akciójelenetekből nem lesz hiány, noha ezt a filmet élettel a lány és Űrdongó kapcsolata tölti majd meg.

Végre a hazai mozikba kerül a Filmalap támogatásával készült új Pálfi György-film, a Stanislaw Lem regénye alapján készült Az Úr hangja! A már számos rangos, nemzetközi díjjal kitüntetett filmjében Pálfi az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. Az Úr hangja főhőse Péter, egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Miután egy nem mindennapi nyomozás után Amerikában rátalál a már új családjával élő apjára, bekövetkezik a nagy fordulat, az univerzum megszólal, nem vagyunk egyedül a világmindenségben. Az Úr hangja a rendező olyan korábbi remekműveihez – mint például a Szabadesés, a Hukkle és a Taxidermia – hasonló szürreális, lenyűgöző és meghökkentő látványvilágú, erőteljes alkotás, amely garantáltan el fogja gondolkodtatni a nézőket.

December 27.

December utolsó napjaiban érkezik a pécsi premiermozikba egy újabb nagy durranásnak ígérkező látványfilm, a Philip Reeve díjnyertes könyvsorozata alapján rendezett Ragadozó városok, melynek története évezredekkel azután játszódik, hogy a civilizációt elpusztította egy apokaliptikus esemény. A „világvége” után az emberiség alkalmazkodott a finoman szólva is zord körülményekhez és új életmódot fejlesztett ki: hatalmas mozgó városokat építettek, azokkal járják a kihalt vidékeket, és könyörtelenül vadásznak a hasonlóan működő, de kisebb városokra. Ebben a világban találkozik a mozgó London alsó soraiból származó fiatal főhős, Tom Natsworthy és egy veszélyes szökevény, Hester Shaw, akik ugyan ellenfélként kezdik kapcsolatukat, de kisvártatva szövetségre lépnek, hogy megváltoztassák az emberiség sorsát. Határozottan nagyszabású, látványos, tipikus hollywoodi kalandfilmre számíthatunk, amiből sok hasonlót láttunk már, de az talán bizakodásra ad okot az, hogy a Ragadozó városokat a King Kongért Oscar-díjat kapott vizuális trükkmester, Christian Rivers rendezte, a forgatókönyvet pedig A hobbit-trilógiát és A gyűrűk ura-trilógiát jegyző Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens írta.

Hirdetés