Pécsiek tesztelték a város új elektromos bringáit!

Szerencsés pécsi Tüke Kártya-tulajdonosok az üzembe helyezés napján már ki is próbálhatták a város új elektromos közösségi kerékpármegosztó rendszerét, azaz a PécsiKét. Mi is velük tartottunk, hogy megkérdezzük, mi a véleményük az e-biciklikről. Kifejezetten tetszett nekik!

Mint azt bizonyára már sokan tudják, június 19-én elstartolt Pécs első közösségi biciklimegosztó szolgáltatása, a PécsiKe. A városban található 7 dokkolóállomásban egyenként 10 környezetkímélő, kényelmes, elektromos rásegítésű szuper bringa várja a pécsieket, akik a városi közlekedést megkönnyítő kerékpárokkal akár 40 kilométert is megtehetnek egy töltéssel.

A Barbakánnál indult a teszt egy eligazítással

A bicajmegosztó rendszer indulásának napján a PécsiKét már sokan kipróbálták, köztük 10 olyan szerencsés pécsi Tüke Kártya-tulajdonos is, akik egy nyereményjáték keretében hajthatták meg a bicikliket egy ingyenes egyórás próbakörön. A jelentkezőknek mindössze annyi dolga volt, hogy írniuk kellett egy e-mailt a Tüke Kártya honlapján található címre, az első 10 érdeklődő ezután kapott egy visszaigazoló levelet, melyben tudatták velük a PécsiKe-teszt helyszínét és időpontját.

Koch Máté és Szép Milán bírta a PécsiKét

A próbabicajozás a Barbakánnál található dokkolóállomásnál kezdődött a rendszer és a biciklik részletes bemutatásával, ezután a szerencsés Tüke Kártya-birtokosok már bringára is pattanhattak. A Barbakántól a Zsolnay-negyedig tekertek, ahonnan aztán visszafordultak a kiindulóállomáshoz. Az út egy szakaszán mi is elkísértük a PécsiKe első tesztelőit, akiknek bizony igencsak tetszettek az e-biciklik!

A Barbakántól a Zsolnay-negyedig tekertek

A bicikliket kipróbálók között ott volt Szép Milán, aki elmondta, hogy rendszeresen biciklizik, ezért nem akarta kihagyni az ingyenes teszt lehetőségét.

– Más városokban már használtam hasonló kerékpármegosztó rendszert, és hallottam, hogy a pécsi biciklik elektromosak lesznek, engem pedig nagyon érdekelnek az ilyen biciklik, ezért jelentkeztem a próbakörre. Az elektromos rásegítés nagyon jól működik, nagyon könnyen használható, nem is arra kellett figyelnem, hogy milyen erővel kell hajtanom, hanem csak arra, hogy merre megyek. Így közben tudtam a városban nézelődni is. Mindemellett ez a rendszer kiválthatja az autózást és a tömegközlekedést is. Ahogy néztem a tájékoztatót, elég kedvezők az árak, úgyhogy szerintem rendszeres felhasználó leszek – mondta.

Kipróbálták az elektromos rásegítést, maximumon

Koch Máténak is elnyerte a tetszését a PécsiKe, aki szintén azért jelentkezett a tesztre, mert érdekelte, hogy milyen lehet Pécsen elektromos biciklivel közlekedni.

– Teljesen jó volt, nagyon lehet érezni, hogy hasznos a több fokozatú elektromos rásegítés, sokkal egyszerűbb így hajtani a biciklit. Aki siet valahova, annak ez megkönnyítheti a dolgát, én például késésben voltam, és a saját biciklimmel siettem a próba helyszínére, ami nehéz volt. Ezzel az elektromos biciklivel viszont simán odaértem volna időben. Hasznos lehet ez a jövőben azoknak, akik például éppen lekésték a buszukat, de azoknak is, akik egyszerűen lusták sétálni. Az pedig kifejezetten tetszik, hogy a városban sok helyen le lehet rakni és fel lehet kapni a bicajokat – mondta.

Hirdetés