Idegenvezetéseken a legtöbben akkor vesznek részt, amikor turistaként megismerkednek egy ismeretlen várossal, látnivalóval. Ám mutatunk néhány olyan pécsi idegenvezetést, amik garantáltan nagy élményt és sok új információt kínálnak a tükék számára is!

Világörökségi séták

A Szent István téren sétálva a pécsiek már ismerősként üdvözlik a Cella Septichora Látogatóközpont betonozott bejáratát, ám sokan még nem merészkedtek beljebb.

hirdetés

A Világörökségi sétákon bárki felfedezheti az 1600 éves ókeresztény sírkamrák titkait idegenvezető segítségével! A 2000 óta UNESCO világörökségi védettséget élvező, valamint a hungarikumként is elismert, IV. századi ókeresztény sírok és sírkamrák egy része festett, belső terük bibliai jelenetekkel és ókeresztény szimbólumokkal díszített, ami tovább növeli az emlék egyediségét, egyetemes kulturális értékét.

Időpont: keddtől szombatig 16 órakor és vasárnap 11 órakor

Indulás és jegyvásárlás: Cella Septichora Látogatóközpont

Föld alatti Pécs – séta a város alatt

Aki még tovább merészkedne, az nemcsak az ókeresztény sírépítményeket ismerheti meg, hanem a közeli Pezsgőház alatti pincelabirintust is!

A Littke Palace Pezsgőpincéjében, 5 szintes mélységben barangolva a vendégek megismerkedhetnek a Pezsgőházzal, a történelmi hangulatot idéző pincelabirintussal, és a hagyományos pezsgőkészítési eljárásokkal. Mindezt izgalmas zseblámpás szakasz és pezsgőkóstolás teszi felejthetetlenné.

Időpont: június 20-ától minden szombaton 11 órakor

Indulás és jegyvásárlás: Cella Septichora Látogatóközpont

A túra hossza: kb. 2 óra

Hűsítő séta a Zsolnay Negyedben

Tisztelet és misztikum övezi a Zsolnay családot. A kellemes nyári séta során az idegenvezető nemcsak bemutatja a Zsolnay Negyedet, de el is meséli a kerámiagyártás révén világhírűvé vált Zsolnay család legizgalmasabb történeteit is.

A séta végén ajándék hűsítő limonádé várja a látogatókat! A frissítő italt a Café Griffben fogyaszthatják el a vendégek.

Időpont: június 11-től augusztus 31-ig: keddtől vasárnapig minden nap 11-kor

Időtartam: kb. 50 perc

Indulás: Zsolnay Infopont & shop elől (Kézműves Boltok Utcája vége, pirogránit oroszlánoknál)

Jegyek vásárolhatók a Zsolnay Kulturális Negyed Infopontjain.

(x)

hirdetés

Hirdetés