Több hazai nagyvárosban ismét feltűnnek a Google kamerás autói és emberei, természetesen Pécs sem maradhat ki a sorból. Frissítik a több éve készült utcaképeket – van is mit, hiszen alaposan átalakult a város az elmúlt években.

hirdetés

Többször is beszámoltunk róla, hogy alaposan elavult a világszerte ismert Google Utcakép alkalmazása, már ami Pécset illeti: olyan épületeket láthatunk rajta, amelyek már nem is léteznek, például a Magasház, vagy éppen megszépültek, átalakultak, mint például a főpályaudvar vagy az állatkert. (Arról, hogy a legutóbbi Utcakép-frissítés óta mennyit fejlődött Pécs, ITT és ITT is írtunk.)

Ezt láthatjuk most az utcakép-alkalmazásban

Ez a helyzet azonban hamarosan megváltozik, a világcég ugyanis bejelentette, frissíti a 2013-ban elindult Utcakép alkalmazását. Számos magyar nagyvárosba ismét ellátogatnak, így Budapesten kívül Debrecenbe, Szegedre, Győrbe, a Dél-Dunántúlon pedig egyedüliként Pécsre. A közlés szerint májusban-júniusban számíthatunk a Google jellegzetes, a tetején gömbpanorámás kamerával felszerelt kocsijára.

Ahogy minden nagyvárosban, így Pécsett is vannak olyan területek, amelyekre autóval nem lehet behajtani (ilyen például a Széchenyi tér vagy a sétálóutcák), ez alól természetesen a világcég autója sem kivétel. Ide a Google gyalogos „fényképészeket” küld, a hátizsákjukra szerelt kamera készít panorámás utcaképeket.

Pécsett is láthatjuk majd a Google autóját

A munka azonban a fényképek elkészítésével nem ér véget, hiszen ebből készül el a „lyukak nélküli”, 360 fokos panorámakép, amely révén folyamatosan be lehet majd járni a pécsi utcákat. Az arcokat és a rendszámtáblákat automatikusan elhomályosítják adatvédelmi okok miatt.